U příležitostí dvacetiletého výročí se vývojáři Resident Evilu ohlíží za minulostí
zdroj: tisková zpráva

U příležitostí dvacetiletého výročí se vývojáři Resident Evilu ohlíží za minulostí

22. 3. 2016 17:45 | Téma | autor: Honza Konfršt |

První Resident Evil vyšel na PlayStation již před celými dvěma dekádami a k tomuto výročí nachystal Capcom sérii videí s vývojáři, kteří se ohlíží za minulostí. Jako první mohou hráči slyšet Hirojuki Kobajašiho, jenž se na vývoji podílí od samotných počátků.

Hirojuki Kobajaši byl součástí série od jejího startu. U prvních dvou dílů pracoval jako programátor a posléze se přesunul na pozici producenta. Podílel se také na několika anime včetně dvou adaptací série Resident Evil.

Ve videu Kobajaši vypráví, jak přišel do Capcomu během vývoje prvního dílu. Tehdy začal pracovat na nepřátelích, a jak vtipně podotýká, na hře tehdy pracoval pouze na menších stvořeních jako jsou včely, pavouci či vrány.

Snad nejzajímavěji ale zní zmínka o tom, že Kobajaši sám hororům příliš nefandí. O své práci si navíc zprvu ani neuvědomoval, že by snad měla být vzbuzovat strach. Názor změnil ve chvíli, kdy ji "otestovali" na lidech. Až z jejich reakcí Kobajaši poznal, jak strašidelný Resident Evil vlastně je.

Kobajaši ale především razí myšlenku, že hry, které on sám produkuje, chce dělat tak, aby si je užili i nehráči. A stejně tak aby filmy dokázaly zaujmout publikum herní sérií netknuté. Samotným závěrem videa pak Kobajaši poděkoval vstřícnosti komunity, jejíž ohlasy jeho i celý tým provázejí a celých dvacet let.

Nejnovější články