Ubisoft a battle royale: Wildlands jdou z kola ven, štafetu přebírá The Division
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft a battle royale: Wildlands jdou z kola ven, štafetu přebírá The Division

6. 4. 2018 18:10 | Téma | autor: Adam Homola |

Z konceptu battle royale se pomalu stává nová Horda. Časem budeme skákat z letadel, autobusů a kdo ví čeho všeho ještě v každé druhé hře. Můžeme s přivřenýma očima říct, že minulý rok byl rokem PUBG, letošní rok, zdá se, patří Fortnite, příští rok může být rokem The Division. Ubisoft sice zatím pořád nic neoznámil, ale oficiálně a bez obalu řekl, že battle royale v Ghost Recon Wildlands nebude.

Ghost Recon Wildlands je přitom pro battle royale tak přirozená a jasná volba, že absence oznámení battle royale byla skoro až podezřelá. Nic takového z úst kohokoliv z Ubisoftu nepřišlo a teď už víme, že ani nepřijde.

Za Ubisoft to potvrdil někdo, kdo spravuje twitterový účet Ghost Recon. Tam dotyčná neznámá osoba napsala, že lákavému nápadu sice rozumí, ale že jakkoliv se to pro mód Ghost War přirozeně nabízí, nedočkáme se toho. Důvodem jsou prý „technické výzvy“ a nutné zásahy do „struktury hry“, které „v tuto chvíli jednoduše nejsou možné“.

zdroj: Archiv

Wildlands tedy miliony nových hráčů na mód battle royale nepřiláká, ale v zásadě je ani nepotřebuje. Hře se daří nadmíru dobře, Ubisoft nedávno oznámil pokoření hranice 10 milionů hráčů a aktivní podporu hry formou bezplatných i placených aktualizací.

The Division

Druhým nejpravděpodobnějším kandidátem, který se taktéž nabízí a který se zmíněným tweetem posunul na první místo, je The Division. Podle zdrojů webu Gamereactor se na battle royale pracuje právě ve studiu Massive, které mělo od vedení Ubisoftu dostat v lednu tohoto roku zadání si s konceptem battle royale trošku zaexperimentovat a něco vymyslet.

Zdroje Gamereactoru tvrdí, že vývojáři z Massive prý na něco skutečně kápli a vedení firmy vzkázali, že jsou schopní udělat funkční a zábavný battle royale docela rychle. Je pravdou, že The Division obsahuje, stejně jako Wildlands, hromadu prvků, které se dají pro battle royale perfektně využít.

Pokud tedy brání implementaci battle royale do Wildlands blíže nespecifikované technické problémy a jiné detaily kolem struktury hry, zatímco vývojáři ze studia Massive mohou údajně přijít s battle royale rychle, je The Division prakticky sázkou na jistotu.

zdroj: Vlastní

Už od minulého roku víme, že Ubisoft neplánuje pro svůj vlastní battle royale vyvíjet novou značku či sérii, ale využít pro to stávající titul. Jen jsme doposud nevěděli, jaký. A vlastně to stále nevíme, nicméně indicie směřují stále jasněji a častěji k The Division.

Pochopitelně se nabízí otázka, jestli půjde o bezplatný samostatný mód k The Division, jestli to bude jeden z módů ve nedávno oznámeném The Division 2, nebo něco ještě trochu jiného. Plány se také mohly samozřejmě změnit a chystaný battle royale nemusí být na The Division vůbec postavený, i když zrovna to je velmi nepravděpodobné.

V Massive totiž nelení – vedle neustálé podpory a vývoje The Division pracují na zmíněném pokračování a k tomu všemu kutí ještě doprovodnou hru k chystanému filmu Avatar 2. Jistě na to všechno nejsou sami, ostatně Ubisoft a nejen on dlouhodobě funguje stylem „všechna studia dělají všechno“. Ale představa, že by měl vznikat v Massive nový projekt postavený na battle royale od podlahy, nevyužívající engine, assety a know-how z The Division, je asi poněkud přitažená za vlasy.

Pokud tak jde tvůrcům práce od ruky a jsou to schopní udělat rychle, mohli bychom se battle royale v The Division dočkat klidně ještě letos. V takovém případě se oznámení nové hry/módu už na E3 nejeví jako nepravděpodobné a uzavřená či otevřená beta by mohla následovat krátce poté.

Ubisoft se k celé věci pro Gamereactor nepřekvapivě nijak konkrétně nevyjádřil. Mluvčí firmy jednoduše odvětil, že spekulace komentovat nebudou. Než se dočkáme alespoň oznámení, můžeme hrát PUBG, Fortnite, nebo třeba battle royale ve Far Cry 5.

Nejnovější články