UbiSoft: DRM většině zákazníků nevadí
zdroj: tisková zpráva

UbiSoft: DRM většině zákazníků nevadí

20. 1. 2012 4:00 | Téma | autor: levis |

Redaktoři RPS se na konto zpráv, že v případě strategie Anno 2070 může hráč vyčerpat...

Redaktoři RPS se na konto zpráv, že v případě strategie Anno 2070 může hráč vyčerpat jednu ze tří povolených aktivací už jen změnou jednotlivého komponentu v PC, jali dotazovat Ubisoftu, jak to s tím tedy je. A dostalo se jim jasné odpovědi. Ubisoft je totiž přesvědčený o tom, že jeho protipirátská ochrana Tages DRM ve skutečnosti uživatelům neubližuje ani je nijak neobtěžuje, protože se málokdo z nich k vyčerpání aktivací vůbec dostane.

"Anno 2070 sice dovoluje jen tři aktivace a po změnách hardwaru si hráči asi budou muset reaktivovat svoji kopii, ale většina zákazníků tenhle scénář nikdy nezažije," tvrdí zástupce firmy v rozhovoru s Rock Paper Shotgun. Pokud by DRM přece jenom překáželo, UbiSoft má dle svých slov tak vypracovanou technickou podporu, že každému uživateli ihned vyjde vstříc. "Vybízíme všechny zákazníky, aby nás napřímo kontaktovali. Jejich problémy vyřešíme o to rychleji," tvrdí firma.


Tages DRM je protipirátská ochrana specifická právě tím, že po změně hardwaru (koupi procesoru, grafické karty atd) vyžaduje reaktivovat celou hru. Při omezeném počtu tří aktivací jde pochopitelně o zátěz, tvrdí kritici UbiSoftu. Upozorňují také na to, že jeden ze tří pokusů ztrácíte například po přeformátování disku.

Nejnovější články