Ubisoft připravuje pravěkou hru Far Cry Primal
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft připravuje pravěkou hru Far Cry Primal

6. 10. 2015 10:22 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Zdá se, že Far Cry 3: Blood Dragon dostane pravěkého bratříčka. Na oficiálním Youtube kanálu Ubisoftu už můžete pár hodin sledovat stream jeskynních maleb, který ve smyčce zoomuje na několik scén z lovu. Z toho ještě těžko něco usuzovat, nicméně IGN Turkey propálila na Twitteru, že jde o hru jménem Far Cry Primal. Nehledejte ale toto "oznámení," původní článek na stránkách IGN Turkey byl stažený a twitterový účet zlikvidovaný. Nicméně jde o potvrzení logické úvahy.

Od vydání Far Cry 4 už nějaký ten pátek uplynul a drobná odbočka Far Cry 3: Blood Dragon se ukázala být velkým úspěchem. Nejen po kvalitativní, ale také prodejní stránce a tak je logické, že se Ubisoft pokusí tento úspěch zopakovat. Osmdesátkové, za vlasy přitažené sci-fi už podruhé obživovat nejde a tak je jen logickým krokem vydat se na opačnou stranu, do minulosti. Zároveň musí jít o dobu, která zaujme podobně jako kyberdinosauři a přijít dnes s dinosaury je… neoriginální.

Takže šup sem s dobou ledovou, kde dinosaury vyměníte za mamuty, tygry a vlky a kromě zbraní na blízko máte k ruce i luk a nebo alespoň vrhač oštěpů. Tomuhle nápadu dávám palec nahoru. Pokud se Ubisoftu podaří celou akci zabalit do (jakkoliv historii popírající) zápletky a dokáže vytvořit jednotlivé složky tak, aby nebyly po čase stereotypní, může vzniknout skvělá akce.

Ostatně, ve Far Cry 4 jsme si vyzkoušeli boj se zvířectvem všeho druhu, lov, tvorbu předmětů. Když budu cynický, mohu prohlásit, že na slona ze čtyřky hodíte skin mamuta a na klasického tygra trochu víc chlupů a jinou barvu srsti a hotovo. Prostě pravěká akce měla základy položené už ve čtvrtém dílu. Samozřejmě stále spekulujeme, turecké IGN si vše mohlo vymyslet a Ubisoft třeba chystá mobilní simulátor malování na jeskynní zdi. Já bych ale spíš vsadil na pořádnou řež, ve které nepůjdete pro pazourek daleko.

Nejnovější články