Ubisoft rozdává Assassin's Creed Unity zdarma a přispěje na opravu Notre-Dame
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft rozdává Assassin's Creed Unity zdarma a přispěje na opravu Notre-Dame

17. 4. 2019 19:36 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Pondělní požár ikonické pařížské katedrály Notre-Dame poničil velkou část této kulturní a historické památky, už teď se ale plánuje sbírka na její rozsáhlé opravy. Podle odborníků nicméně většina škod půjde napravit. Architekti teď shromažďují fotografie a videa z památky, aby se po rekonstrukci co nejvíc podobala stavu před katastrofou. A jedním z důležitých zdrojů by mohl být i Assassin’s Creed Unity.

Aktualizováno: Ubisoft v reakci na požár katedrály pošle na její obnovu 500 tisíc eur (skoro 13 milionů korun) a k příspěvkům vybízí i své fanoušky. Assassin's Creed Unity u té příležitosti uvolňuje zdarma ke stažení skrz Uplay, odkud si ho můžete stáhnout do 25. dubna a zůstane vám v knihovně už napořád.

„Hry nám umožňují prozkoumávat místa způsoby, které jsme si dřív neuměli vůbec představit. Doufáme, že toto malé gesto všem umožní ocenit naši virtuální poctu této monumentální architektonické památce,“ píše se v příspěvku na blogu. Unity můžete získat prostřednictvím následujícího odkazu.

Původní zpráva (17. 4. 2019, 7:30): Notre-Dame je jednou z nejkrásnějších a nejmajestátnějších ukázek gotické architektury, jež za osm set let své historie zažila kromě velké francouzské revoluce třeba také dvě světové války, které přežila téměř netknutá. V pondělí lehla popelem prakticky celá její střecha včetně typické úzké věžičky, naštěstí ale existuje dostatek hyperrealistických fotografií a skenů, ze kterých při rekonstrukci půjde čerpat.

O katedrále se pro The Verge před pár lety rozpovídala grafička Assassin’s Creed Unity, Caroline Miousse, která jejím modelováním strávila skoro dva roky. S grafickým týmem se soustředili na tom, aby na svém místě visely nejen ty správné obrazy, ale prakticky každá cihlička byla tam, kde ve skutečnosti je. Trochu překvapivé může být to, že katedrálu poprvé osobně navštívila až potom, co její práce na hře skončily.

zdroj: Vlastní

V Unity je zároveň verze Notre-Dame, která během velké francouzské revoluce vlastně neexistovala, tehdy kupříkladu neměla právě ty ikonické věžičky na střeše. I díky tomu ale více odpovídá své současné podobě před požárem a bude možné ji použít jako důležitý zdroj referencí spolu s laserovými skeny.

Stavba Notre-Dame od dvanáctého století trvala celkem 182 let, její opravy by měly zabrat podstatně méně času. Na zjištění příčiny požáru i rozsahu škod se momentálně stále pracuje. Než si ji znovu budete moct užít jako turisté, můžete si ji projít alespoň virtuálně s Arnem v Unity.

Nejnovější články