Ubisoftu se daří: odkládá vydání Far Cry 5 a The Crew 2
zdroj: tisková zpráva

Ubisoftu se daří: odkládá vydání Far Cry 5 a The Crew 2

8. 12. 2017 16:32 | Téma | autor: Adam Homola |

Far Cry 5 mělo vyjít 27. února, The Crew 2 16. března, ale ani jednu hru si takhle brzo nezahrajete. Ubisoft oznámil odklady tří her, přičemž nejméně postiženým případem je nové Far Cry. Nové datum vydání znamená pouze měsíční posun, a to sice na 27. března.

The Crew 2 se pak měla dostavit 16. března, ale ta se zpozdí už o několik měsíců. Závody v otevřeném světě zatím nové přesné datum nemají, ale víme, že se dočkáme v druhé polovině příštího fiskálního roku. Což znamená někdy mezi dubnem a zářím příštího roku.

Odklady pak nejvíce postihnou jednu ze tří zatím neoznámených her ze zavedených značek, které byly naplánované na fiskální rok 2018–2019 (tedy kalendářní duben 2018–březen 2019). Ta jedna odložená neoznámená hra se tak tímto přesouvá na fiskální rok 2019–2020 (duben 2019–březen 2020). Zbývající dvě neoznámené hry ze zavedených sérií odklad zatím řešit nemusí.

Ubisoft v tomto případě neprozrazuje a ani nenaznačuje o jaké že hry by mělo jít, ale automaticky se může nabízet například nový Splinter Cell, další díl Watch Dogs, nebo klidně pokračování The Divison? Teoreticky ale můžeme spekulovat i o novém Prince of Persia, Beyond Good & Evil 2 a to by bylo, kdyby výborný a úspěšný Mario + Rabbids: Kingdom Battle nedostal v příštích několika letech pokračování.

zdroj: Vlastní

Zpátky ale k oznámeným titulům. V případě Far Cry 5 chtějí tvůrci využít měsíc času navíc k doladění posledních detailů, k vychytání posledních velkých bugů a vůbec k lepšímu dokončení hry, jak naznačují tvůrci na Ubi blogu. Ostatně za čtyři týdny toho zase tolik nestihnou. Teoreticky by tak měla hra vyjít v lepším stavu, než v jakém bychom ji dostali v únoru.

Hmatatelnější výsledky odkladu by měly být vidět u The Crew 2, kde vývojáři využijí čas několika měsíců navíc k dalšímu playtestování a sbírání názorů hráčů. Na základě toho pak budou téměř hotovou hru ještě na poslední chvíli ladit, upravovat a vylepšovat tak, aby lépe odpovídala tomu, co si hráči přejí, jak oznámili tvůrci na webu hry.

Důvodů pro odklad je a může být několik, ale tím primárním je nejspíš obecně dobrý stav Ubisoftu coby firmy, která musí generovat peníze a svým akcionářům zvedat hodnotu akcií. Firmě se daří, své finanční cíle plní bez větších problémů a tak, velmi zjednodušeně a stručně řečeno, výše uvedené hry „nepotřebuje“ vydávat tak brzy. V případě Far Cry 5 se aktuální fiskální rok samozřejmě ještě stihne, ale The Crew 2 a neoznámená hra už spadnou do toho příštího.

zdroj: Archiv

Šéf Ubisoft Worldwide Studios Christine Burgess-Quémard navíc ve zprávě pro investory dodává, že Assassin’s Creed Origins z loňské pauzy série jen těžil. Hra se povedla, sklízí pochvalné reakce kritiků i hráčů, a hlavně se dobře prodává. Něco podobného si do jisté míry Burgess-Quémard slibuje i od odkladu The Crew 2 a neoznámené hry, kdy větší pauza od minulého dílu prospěje minimálně vývoji.

Ubisoft si navíc ve stejné zprávě pro investory pochvaluje nejen prodeje nových her, ale také solidní zájem o staré hry, které firma prodává nejen na GOGu. Obrovskou roli pak pochopitelně hrají i mikrotransakce, jejichž podíl na ziscích firmy se neustále zvyšuje a firma očekává, že trend jen poroste. Ostatně právě zacílení na mikrotransakce, nebo lépe řečeno na opakované utrácení hráčů v rámci jedné hry, bude pro Ubisoft do budoucna velkým tématem a firmě se v tom daří už teď.

I proto se můžeme ve zprávě dočíst o očekávaných nižších úvodních prodejích pro The Crew 2, Skull & Bones a dvou zatím neoznámených her. V každé z těchto her mikrotransakce samozřejmě očekávat můžeme, stejně jako Ubisoft jistě očekává jejich dlouholetou výdrž – hráčskou i finanční.

Nejnovější články