Uplynulý týden očima redakce: fotbal, nájemný vrah, bojiště a zase to Red Dead
zdroj: tisková zpráva

Uplynulý týden očima redakce: fotbal, nájemný vrah, bojiště a zase to Red Dead

12. 11. 2018 9:49 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Uplynulých (nejen) sedm dnů se pro většinu redakce neslo v menších i větších přípravách na včerejší slavnostní Fight Club 400. Kdo jste tam byli, víte jak to dopadlo a my vám děkujeme za účast. Kdo jste tam nebyli, uvidíte brzy záznam celé akce, respektive oficiálního programu. Následnou párty ani after párty už naštěstí nikdo nenatáčel.

Aleš: Završil jsem kolekci obleku pistolníka-gentlemana do Red Dead Redemption 2, postavil Soldier Nilfgaard, udělal pár levelů v Diablu 3 a pak mi na dveře zaklepala druhá světová válka. Pravda, musím ji ještě na den až dva odložit kvůli Fight Clubu, ale pak už půjdu trápit počítač (bez RayTracingu). Plus, ačkoliv jsem byl odhodlán nehrát letošní Football Manager, náš gamesplay s Vaškem ve mně zažehnul dávnou závislost. Jen to začíná být s těmi hrami “na dlouho” neúnosné...

zdroj: Archiv

Adam: Někdy v průběhu tohoto týdne jsem začal proklínat sebe i Vaška. Už před časem jsme se totiž společně domluvili, že Longplay Hitman 2 dáme až někdy na začátku příštího roku. Recenze jsou už ale venku a podle všeho je to opravdu povedený nástupce neméně povedeného předchůdce. Který je ve dvojce mimochodem celý obsažený a do jisté míry upravený. Na Hitman 2 se tak už nemůžu dočkat, ale namísto normálního hraní si to dáme s Vaškem zase proti sobě a zvítězí ten, kdo umí dokáže lépe improvizovat. Nebo střílet.

zdroj: Archiv

Patrik: Jak se blíží konec týdne, uvědomuji si, že jsem již od soboty nespustil Red Dead Redemption II. Ne že bych ztratil zájem, ale spíš čas. Mohou za to převážně jiné hry, kterým jsem dal prozatím přednost. Hlavně novinka Lucase Popea Return of the Obra Dinn. Mysteriózní adventura s unikátním kabátkem a nevšední hratelností mi naprosto učarovala. Slovy se nedá popsat podstata mého náhlého vzplanutí, musíte mi prostě věřit, že je to velice zajímavý zážitek. Jinak bych totiž prozradil příliš mnoho a připravil vás o nejedno překvapení. Týden je u konce a už se na mě hrne další novinka v podobě 11-11: Memories Retold. Kde kruci brát čas na Red Dead?

zdroj: Lucas Pope

Šárka: Mě se ptej, já jsem na tom úplně stejně. Red Dead Redemption 2 exceluje v kradmém ukusování mého času, který si sice naplno užiju, ale s takovým příběhem skoro nikdy nepohnu. Zrovna teď naháním králíky s dokonalou kůží a chci se stát mistrem Divokého západu v dominu. Jestli tímhle tempem Red Dead kdy dohraju, nevíme.

Tenhle týden se navíc odeberu do teplých krajů, kde se mi po Arthurovi sice možná bude trochu stýskat, ale nedá se nic dělat, naplánovala jsem si pořádný digitální detox. Pořád tedy budu v záloze mít telefon s Hidden Folks a Alto’s Odyssey, ale ideálně se chci co nejvíc věnovat offlinovým záležitostem. Jídlu, knížkám, oceánu, a tak vůbec.

zdroj: Archiv

Vašek: Red Dead mi neukusuje zhola nic, protože dostalo masivní bombu po čuni z kopačky Football Manageru 2019. Bože můj, proč jsi musel stvořit tuto neodolatelnou zhoubu! Je tak snadné říct si osmkrát po sobě: “Tenhle zápas je už opravdu, ale OPRAVDU poslední.” Jsem slaboch? Závislák? Možná by mě měli zavřít do malé místnosti a neustále mi do sluchátek pouštět panovačný hlas řvoucí: “Nenávidíš fotbal! Nenávidíš fotbal!!!”

Ale vlastně možná stačí, když mi dáte do ruky Battlefield V. Zatím je to docela legrace, taková hollywoodská, historicky nepřesná a přehnaně vybuchující. Ale legrace. A navíc svůj život prokládám ještě Thronebreakerem a Magiky, protože bez kartiček by to vlastně vůbec žádný život nebyl. A ještě jsem si našel čas na sledování třetí sezóny The Expanse. Politika! Vesmír! Vžum.

zdroj: Archiv

Jirka: Nebudu si nalhávat, že Red Dead Redemption 2 momentálně spouštím pouze kvůli testování - je to věc velmi zábavná, a tak si testovací sekvence vždycky trochu rád protáhnu. Pokaždé mě překvapí, jak si v Rockstar pohráli s chováním sněhu. Nejen brázdy po koňských kopytech a stopy po kamaších, ale i všimli jste si, že sníh padá i z větví stromů, když do nich vystřelíte? Tak věrné ztvárnění se dosud nikomu nepodařilo. A když vezmu v potaz hardware konzolí: well done!

Na druhou stranu, trochu jsem zklamaný z absence ray tracingu v právě vydaném Battlefield V. Stejná situace jako u nové Lary: technologie bude zprovozněna patchem někdy po vydání. Doufám, že to bude dříve než za dva měsíce. Nebo si nakonec budeme muset počkat až na Metro: Exodus? Snad to v Dice vezmou za správný konec a již brzy budeme moci prohnat naše RT jádra, která dosud leží ladem.

zdroj: Archiv

Nejnovější články