Uplynulý týden očima redakce - od nového Dragon Age až po KOTOR
zdroj: tisková zpráva

Uplynulý týden očima redakce - od nového Dragon Age až po KOTOR

9. 12. 2018 14:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Tento týden jsme se do toho konečně pustili. Do velmi dlouhé úvodní debaty o nejlepších hrách letošního roku. Zatím ještě přirozeně žádní vítězové nepadli, pořád nás čeká třeba Super Smash Bros. Ultimate, Below a nějaké další resty, ale máme hotové kategorie. A ve většině kategorií máme hotovou i většinu nominací. Pořád nás tedy čeká rozhodování o vítězích a jejich pořadí (letos to uděláme trošku jinak…), ale pokud to všechno klapne, přečtete si na Games o těch nejlepších hrách letošního roku ještě letos.

Aleš: To už je další týden pryč? U mne se nesl týden hlavně ve znamení šéfredaktorské práce a na hraní nebylo moc času. Což neznamená, že jsem si nedal pár zápasů v Artifactu a nerozehrál Mutant: Year Zero. Protože kachna, prase a liška na postapo bojišti, to je moje. Jinak samozřejmě hodně vystupují nové hry oznámené na TGA. Teaser na Dragon Age mi napovídá, že se jej opravdu dočkáme kdoví kdy. Za mě zatím vede Hades, vypadá opravdu skvěle. I spousta dalších her se tváří nadějně, ale už jsem se naučil netěšit se předčasně. Dost na mne zapůsobil nástup Epic Store a fakt, že Steam reaguje tak výrazně… a tak pozdě. Ne, Steam nekrachne, ale postupný odchod velkých a výdělečných titulů a vydavatelů jej bude bolet.

zdroj: Archiv

Adam: Někdy v úterý mi na mobilu vyskočila notifikace: Command & Conquer: Rivals už je dostupný i pro vás, chcete si ho vyzkoušet? No tak dobře. Sice to byla jedna z nejhorších věcí na E3, ale budiž, z edukativních důvodů dám hře šanci. Uteklo sotva třicet minut a hra šla z mobilu pryč rychlostí blesku. Je mi docela fuk že tady EA parazituje na kdysi populární hardcore značce, ale už mi není fuk, když na mě někdo vytáhne přesně takhle zpracovanou šablonu pro mobilní free to play hru.

Několik typů lootboxů, mikrotransakce, diamanty, kartičky, stupně vzácnosti, levelování kartiček, mikrotransakce… Pořád jsem optimista a věřím, že všechny tyhle věci jdou udělat vkusně, férově, neinvazivně a tak, abych si nepřipadal, že mě chce vydavatel okrást. Jenže tentokrát se to EA nepovedlo a Rivals je tak tuctová a nezajímavá mobilní „strategie“, kterou ještě sráží příšerně zpracovaný obchodní model. Děkuji, nechci.

zdroj: tisková zpráva

Vašek: Návrat od studijního zpátky k pracovnímu režimu jsem si hodlal osladit kartičkami od Valve, což ale bylo předtím, než mi Aleš v našem GamesPlayi vysvětlil ekonomický model. Chápu, že se někomu může líbit, ale já ve svých počítačových kartičkách bohužel vyžaduju nějakou progresi i bez toho, abych do nich musel neustále sypat peníze. Proto jsem dal od Artifactu okamžitě ruce pryč a radši si spravil náladu díky Magic: The Gathering Arena, kde se mi docela daří s krásným, nově postaveným zombie balíčkem.

Druhé kartičky, které mi žerou čas, pocházejí z Polska. Potřebuju se posunout v gwentovém Thronebreakeru co nejdál, aby mi Aleš s Šárkou při debatách o příběhu nemohli omlacovat o hlavu, že jsem teprve na začátku. Uznávám, jsem. Ale už teď se mi vyprávění o královně Meve moc nezamlouvá, na rozdíl od mých dvou kolegů. Uvidíme, jestli mě CD Projekt v pozdějších fázích dokáže příjemně překvapit.

zdroj: Archiv

Šárka: Nesuď knihu podle obalu, a už vůbec ji nesuď podle první kapitoly, Vašku! Na Thronebreaker oproti jeho multiplayerovému bratříčkovi Gwentu vzpomínám s láskou a v debatách o hru roku jsem připravená ho bránit, už proto, že mám pocit, že ho spousta lidí prachsprostě opomíjí. I když to nejsou zdaleka “jen” kartičky.

Ale vzpomínky stranou, zpátky k přítomnosti. Ta moje se momentálně motá hlavně kolem Mutant Year Zero: Road to Eden, což je snad zbytečně nejkomplikovanější název hry, s kterým tvůrci mohli přijít, ale taky je to velmi příjemná taktická strategie ve stylu XCOMu. Vzhledem k tomu, že jsem si ji ještě před dvěma týdny spletla s Biomutantem, mě mohla jen příjemně překvapit, takže si strategické dobrodružství kachny a prasete nadmíru užívám. Hlubší soudy si ale nechám do recenze, kterou si budete moct přečíst snad během tohoto týdne.

zdroj: Archiv

Patrik: Podobně jako Adam jsem tento týden trávil víc času hraním na mobilu. Ne Assassin’s Creed Rebellion, kterou považuji za dobrou, ale zdarma po pár hodinách nehratelnou hru. Pustil jsem se do objevování nejlepších her a aplikací roku podle Googlu. Faraway i Cube Escape jsou překvapivě skvělé logické adventury, které vám dají opravdu hodně zadarmo. Ještě víc času jsem ke svému údivu strávil s No.Draw. Pixelartové kreslení podle šablony je přesně tou odpočinkovou aktivitou, kterou teď potřebuji.

Ale co mě úplně nejvíc pohltilo, je aplikace SoloLearn, ke které jsem se dostal skrz jinou appku vyhlášenou Googlem. Netvrdím, že je SoloLearn nejlepší aplikací pro naučení se programovacích jazyků, ale s vysvětlováním jde pěkně do hloubky, a přitom vás nezahlcuje. Už po několikáté se tak vrhám do studování jazyka C#, s čímž mám pro rok 2019 větší plány... Aplikace navíc umožňuje psaní i debugování vlastních kódů, reklamy nejsou otravné a bezplatně funguje bez omezení. Takže za mě všechny palce nahoru. K tomu jsem si ještě stáhl oceněnou appku Drops na opět opětovné rozjetí japonštiny, ale zde si moc šancí nedávám.

zdroj: Archiv

Jirka: Tento týden u mě taky, překvapivě, vládl mobil. Nevím, jak jsem přišel k takové retro náladě, ale pustil jsem se do KOTORu na Androidu. Ano, to je přesně ten typ hry, který si v akci koupíte, ale nikdy na mobilu nespustíte. Ale stačí vyčkat a jeho chvíle přijde!

Druhou kratochvílí pro mě byla příprava na finále videoherního kvízu, takže jsem louskal staré vykopávky v aplikaci Replay. Většina hádanek byla na tituly, které vznikly v době, kdy jsem ještě nebyl na světě. Takže asi tušíte, jaké jsem měl skóre. Naštěstí, že mám na drátě schopné kamarády, takže jsem se dostal do respektování hodného 12 levelu. Uf.

A co hardware a herní desktop? K tomu můžu říct jediné: slibuji, že příští týden už nebudu svůj počítač zanedbávat. Jsou přece Vánoce, a to by nikdo neměl být sám.

zdroj: Archiv

Nejnovější články