Uplynulý týden očima redakce: zpátky na koleje!
zdroj: tisková zpráva

Uplynulý týden očima redakce: zpátky na koleje!

26. 11. 2018 8:26 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Minulý týden byl poslední, kdy jsme v redakci přežívali v omezeném počtu kvůli nemocím a dovoleným. Tenhle týden se začnou věci pomalu ale jistě vracet do vyjetých kolejí, které směřují k blížící se Hře roku a nějakým veselým vánočním streamům, které vám zatím ještě neslibujeme, ale možná je už plánujeme.

Aleš: Minulá týden byl akční hlavně z hlediska změn na Gamesech, které možná ani neuvidíte, ale věřte mi, jsou tam! Možná jste si všimli, že jsme zkrátili homepage, takže web působí více koherentním dojmem, pracujeme na samostatném RSS kanálu pro Fight Club a Hardware Club (a přibude i Boardgame Club) a také jsme spustili nový obchod ve spolupráci s CZC. A vedle toho všeho jsem stíhal dokonce i hrát!

Poté, co jsem si smazal savy k Divinity 2: Original Sin, jsem začal rezignovaně hledat nové izometrické RPG na dlouhé noci, kdy zrovna nechci střílet a nebo vyvíjet “akční” aktivitu. A hledání stále pokračuje. Pathfinder je pro mne aktuálně (což se může změnit každou hodinou, jak se znám) příběhově nevýrazný a příliš “minmaxovací”, Pillars of Eternity II mi nějak ne a ne sednout zasazením a tak jsem se, světe div se, vrátil k Wasteland 2: Director’s Cutu. Tedy až do chvíle, kdy Slitherine spustil slevy a já si koupil komplet Field of Glory II… Takže si jdu rovnat šiky a plánovat bitvy.

zdroj: Archiv

Adam: Mně minulý týden neuvěřitelně fascinoval Fallout 76. V jakém bodě si asi Bethesda řekla „fakt to není dobrý, ale posouvat to už nebudeme“? Ne snad že by byly hry od Bethesdy vždycky bez bugů, to ani náhodou, ale vždycky byly alespoň skvělé. Bugy jsme nějak překousli, čekali na patche a s chutí jsme trávili desítky a stovky hodin v propracovaných virtuálních světech. Tentokrát už ale očividně pohár trpělivosti přetekl a vývojářům se to, zdá se, nijak zvlášť nepodařilo nejen po technické stránce. Hra šla do nezvykle brzkých a nezvykle velkých slev a největší fanoušci jsou tu zase biti.

Nemám sebemenší pochyb o tom, že Bethesda se na Fallout 76 nevykašle. Vyhrne rukávy a mákne si. A kdo ví, třeba z toho za pár let udělají špičkovou post-apo onlineovku. Nejedna hra nevkročila na trh pravou nohou a kde jsou teď. Ono vlastně nejde o nic zvláštního, ale v kontextu studia, série, pravděpodobně i rozpočtu a dalších faktorů, jde o více než pozoruhodný příklad toho, jak to nedělat. Jak nepřeklápět starou známou sérii v něco nového. Nepomohlo ani Howardovo „bacha, při launchi to bude rozbité“. Co to příště Todde udělat znovu a lépe?

zdroj: Archiv

Patrik: Pokušení v podobě Black Friday se na nás hrnulo ze všech koutů a kanálů, a i když jsem zdařile odolával nejabsurdnějším nabídkám, nakonec jsem sáhl po starém dobrém Diablu III pro PlayStation. Za tento výběr může mnoho faktorů. Jednak se o hře a jejím nástupci v poslední době hodně mluví, zároveň jsem právě dočetl velice zajímavou kapitolu o vývoji třetího Diabla v knize Blood, Sweat, and Pixels, a konečně jsem hledal další koop, kterým bychom proložili postupně dávkovaného LEGO Harryho Pottera. Volba se doma naštěstí setkala s nadšením, takže tankující barbar se supportující čarodějkou už kosí stovky marných kostlivců.

Jinak se na mě tradičně sesypala hromada nových deskovek včele s novou Zombicidou, která nebezpečný středověk přikořeňuje nemrtvými orky v podobě nádherných figurek. Novinka Detektiv rovněž vypadá zajímavě, ale bude mít co dělat, aby překonala překvapivou detektivní pecku Chronicles of Crime, které se v příštím roce rovněž dostaví v češtině. Třešničkou na dortu minulého týdne je malá kombící karetka Tajuplné říše. Přípravy na nadcházející BoardGame Club jsou tak v plném proudu…

zdroj: Archiv

Jirka: Mě Black Friday (spíše Black Weekend, nebo už dokonce Black Week?) letos nějak minul. Ačkoli jsem pokukoval po spoustě zlevněných titulů, nakonec jsem si řekl, že raději dojedu ten Skyrim (haha, já vím, už je to ohrané), a nic jsem nekoupil.

Můj týden se tak nesl ve znamení testování. Kromě finiše ray tracingu v Battlefield V jsem se pustil do rozborky posledního NUC Intelu. Velmi zajímavá krabička, a to nejen svými rozměry, ale především použitým procesorem. Uvnitř totiž kraluje slepenec CPU Intel a grafiky AMD: Intel Core i7-8809G s Radeonem RX Vega M GH. Výkon? Prý jako GTX 1060. Už teď jsem zvědavý, jak dopadnou herní benchmarky.

Druhá zajímavost mi stojí na stole: pekelně drahý Acer Predatox X27, který svými nadčasovými parametry vzbuzuje údiv. 4K při 144Hz? To je i v dnešní době pořádný oříšek, Acer si proto musel pomoci obezličkou ze světa televizí. Více se dozvíte v recenzi.

PS: kdo se chystá poskládat si pod stromeček nové PC, ať nemine další HW Club. Postavíme si v něm pár příkladových sestav. A nebojte, nebudou to monstra za 100 tisíc, spíš naopak. Tak ve čtvrtek!

zdroj: Archiv

Nejnovější články