Uwe Boll chystá Dungeon Siege 2
zdroj: tisková zpráva

Uwe Boll chystá Dungeon Siege 2

2. 12. 2010 11:14 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Kdyby hráči měli inkvizici, pravděpodobně by už ťukala na dveře novodobého německého Eda Wooda, nadšeného neumětela Uwe Bolla, jemuž nejde upřít láska ke hrám a filmu, ale bohužel mu nejde přiznat mnoho režisérských schopností (a jeden z mála jeho slušných filmů nemá s hrami nic společného).

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Díky finančním pobídkám pro filmaře, ale vždycky dokázal do filmu sehnat dost hvězd různé svítivosti a snímek Ve jménu krále, který nesl podtitul A Dungeon Siege Tale se skoro blyštěl.

Na druhou stranu, pokud se oprostíte od faktu, že neumí točit a przní jednu z vašich oblíbených her, musíte ocenit ten entusiasmus s nímž Boll kupí jednu absurdní scénu za druhou a s nadšením nesoudného dítěte rve do svých filmů cokoliv se mu líbí, včetně ninjů. Nyní chystá pokračování Ve jménu krále a i když už nemá licenci na Dungeon Siege, je to prostě pokračování. Ale zápletka naznačuje, že scenárista z něj už také nebude.

Hlavní hrdina žije v současnosti a pracuje jako policista. Ovšem poté co jej napadnou ninjové (už je to tu zase), propadne se spolu s nimi časoprostorovým vírem do světa, který jsme poznali v prvním Ve jménu krále. Časově se ovšem nacházíme padesát let po konci prvního dílu a z království Ehb zbyly jen ruiny a z vítězných hrdinů prvního dílu mrtvoly. Ukáže se (a tady to začíná být vtipně absurdní), že hrdina je synem hrdiny z prvního dílu (zahrál si jej Jason Statham), který byl odeslán do budoucnosti a nyní je zase vrácen do minulosti, kde má jako poslední zástupce hrdinské linie obnovit Ehb.

Ano, zní to jako děsivá hloupost, ale film má jeden velký (doslova) klad. Onoho klíčového bijce si zahraje Dolph Lundgren, který díky účasti v Postradatelných zažívá mírný vzestup a zájem veřejnosti. Toto bere dle svých slov jako dobrou šanci jak se protáhnout a připravit na Postradatelné 2 a samozřejmě si vydělá na nájem. A ač mne někdo bude chtít ukřižovat, pokud bude druhý díl tak podivně zábavný jako ten první, mohl by z něj být zajímavý kousek, který nesledujete pro jeho kvality, ale pro nekvality. Navíc jako jeden z mála Bollových filmů nebyl vysloveně nudný a to se také počítá.

Nejnovější články