V Cyberpunku 2077 budujete vlastní vozový park s auty a motorkami
zdroj: tisková zpráva

V Cyberpunku 2077 budujete vlastní vozový park s auty a motorkami

23. 7. 2019 13:00 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Pokud jste v minulosti oplakali, že v Cyberpunku 2077 nebudete moct vlastnit létající auta, snad vám bude drobnou náplastí na váš smutek alespoň možnost řídit motocykl Yaiba Kusanagi. Ten CD Projekt RED ukazuje na novém obrázku a shodou okolností je to přesně ta motorka, která bude zvěčněná i v reálném světě ve sběratelské edici hry. Slyším z dálky volání Akiry?

CD Projekt si s inspiracemi z kyberpunkových model moc hlavu neláme – nebo je spíš chce zkrátka pochytat všechny. Na druhou stranu, když chcete, aby V měl/a nějaký street cred, nemůže se po ulicích Night City prohánět v trabantu, to dá rozum.

Název Yaiba Kusanagi odkazuje k japonským slovům pro čepele a i vzhledem jde o poměrně „edgy“ záležitost. Pokud ale preferujete konvenčnější způsoby dopravy a zrovna dvakrát netoužíte po tom, aby bylo na první pohled patrné, jak nesnesitelně styloví jste, můžete se schovat i v nenápadnějších vozítcích.

„V bude mít možnost vlastnit garáž a v ní můžete ustájit hned několik motorek a automobilů,“ vysvětluje hlavní designér úkolů Pawel Sasko. „Všechny pak mají rádio, takže se budete moct projíždět po všech šesti čtvrtích v Night City a poslouchat svou oblíbenou hudbu. Cyberpunk můžete hrát, jak chcete, vypadat v něm, jak chcete a poslouchat to, co chcete.“

zdroj: CD Projekt RED

Klidné projížďky po městě třeba i s dodržováním dopravních předpisů jsou mou oblíbenou kratochvílí od prvních otevřených světů s vozidly, takže ne že by šlo o něco revolučního. Pokud vás bezcílné řízení moc neláká, budete se moct vrhnout i na to kompetitivní v jednom z mnoha závodů.

A nemusíte se ani bát, že byste museli úplně všude řídit sami – stejně jako Klepnu si svůj oblíbený dopravní prostředek budete moct z garáže přivolat lusknutím prstů. Nebo signálem z mozkového implantátu, to máte jedno. Svůj kyberpunkový vozový park můžete v Cyberpunku 2077 začít budovat už 16. dubna příštího roku.

Nejnovější články