V Cyberpunku 2077 by se mohla objevit Lady Gaga
zdroj: tisková zpráva

V Cyberpunku 2077 by se mohla objevit Lady Gaga

14. 3. 2019 15:05 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Držitelka ceny Grammy a relativně čerstvě i Oscara, zpěvačka Lady Gaga, by se mohla objevit v chystaném Cyberpunku 2077. Alespoň to tvrdí francouzský web ActuGaming, podle kterého umělkyně nedávno navštívila varšavské kanceláře CD Projektu RED. Podrobnosti spolupráce, a k tomu datum vydání, bychom se podle jejich anonymního zdroje měli dozvědět na letošní E3.

Není ale příliš těžké si domyslet, že pokud se drby potvrdí, pravděpodobně půjde o motion capture a dabing. Nepotvrzené informace nejsou přitom prvním náznakem, že Lady Gaga a Cyberpunk 2077 spolu v jistém smyslu koketují: loni v září jí oficiální twitterový účet hry odpověděl na zašifrovanou zprávu z roku 2012, kdy byl Cyberpunk 2077 oznámený a Lady Gaga měla jen o pár Grammy míň.

tweet zdroj: tisková zpráva

Spolupráce videoherního a hudebního průmyslu je v dnešní době už běžná a soundtrack od renomovaných zpěváků, zpěvaček nebo kapel má kdekdo, jen málo umělců se ovšem ve hrách nechává zvěčnit. Lady Gaga tak možná jako jedna z mála hodlá kráčet v stopách Davida Bowieho, jednoho ze svých vzorů, který se fyzicky zjevil v prvotině studia Quantic Dream Omikron: The Nomad Soul.

Uvidíme tedy, jestli se v Night City zrodí hvězda – a jestli se Lady Gaga objeví na pódiu na letošní konferenci Microsoftu. CD Projekt RED svou účast na letošní E3 s Cyberpunkem 2077 před časem potvrdil a sedm let od oznámení už je na nějaké konkrétní datum vydání nejvyšší čas.

Spekulace o tom, že by mohl vyjít v roce 2020, kdy se odehrává stolní RPG, na jehož světě bude hra založená, se zdají být velmi pravděpodobnými. Na druhé straně nás Doug Cockle ve videu nedávno upozornil, že velkou část vývoje mají Poláci ještě před sebou.

Nejnovější články