V Darksiders 3 hrajete za kouzelnici Fury s bičem
zdroj: tisková zpráva

V Darksiders 3 hrajete za kouzelnici Fury s bičem

2. 5. 2017 17:31 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Po třetím dílu série Darksiders nebylo ani vidu ani slechu. Ostatně, Vigil Games se rozpadly a značku vlastní THQ Nordic, bývalá Nordic Games. Nečekalo se, že by firma financovala pokračování, byť se předloni nechal Reinhard Pollice slyšet, že kdyby byl úspěšný remaster druhého dílu, možná by to nebylo s trojkou úplně marné (viz článek). Že nakonec možná trojka naznačovala stránka z Amazonu, kde byl třetí díl k vidění, včetně popisu děje a několika obrázků. Po tomhle prozrazení promptně následovalo oficiální oznámení na IGN.

Budete hrát za Fury, kouzelnici vyzbrojenou bičem a magií, která musí nastolit rovnováhu dobra a zla na Zemi. To by i odpovídalo stylu příběhů předchozích dvou her. Fury a její zběsilost bude mít různé formy a v každé z nich budete mít k dispozici jiné zbraně, útoky a schopnosti. Příběhově se trojka odehrává během událostí druhého dílu. 

Svět Darksiders 3 bude otevřený, půjde jím volně cestovat a plněním úkolů v něm se budete posouvat v ději. Cílem pak bude zabít sedm smrtelných hříchů v jejich fyzické podobě, kde najdete mystické potvory i zoufale zdegenerované jedince. Kdyby vám nestačily obrázky, popisek zmiňuje, že hra bude mít styl odpovídající postapokalyptickému zasazení celé trilogie.

Hru pro THQ Nordic vyvíjí Gunfire Games, kde najdete spoustu členů rozpadlého studia Vigil. Nejde přitom o nějaké řadové členy, ale šéfa vývoje, hlavního producenta, Technical Directora a další.

Nejnovější články