V EVE Online se na pomoc obětem australských požárů vydražila loď za tři čtvrtě milionu
zdroj: Vlastní foto autora

V EVE Online se na pomoc obětem australských požárů vydražila loď za tři čtvrtě milionu

27. 1. 2020 10:16 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Zatímco ve Star Citizen se běžně nakupují vesmírná plavidla za astronomické částky, EVE Online je k peněženkám svých hráčů obvykle přívětivější. CCP Games nicméně minulý týden pořádali charitativní akci PLEX for Good na podporu obětí požárů v Austrálii, jejíž součástí byly různé streamy i možnost nakoupit si herní měnu a přispět tím do sbírky. 24. ledna se pak dražila extrémně vzácná loď Gold Magnate, jejíž cena se nakonec vyšplhala na přibližně 33 000 dolarů (přes 753 000 korun).

Gold Magnate šlo v minulosti získat pouze jako cenu v různých soutěžích a většina z nich už byla zničena v boji, případě padla do spárů vesmírných pirátů. Vítězem dražby a novým majitelem nejvzácnější lodi v EVE Online (a dost možná nejdražší napříč internetem) se v tomto případě stal Scott Manley, skotský YouTuber, který se zaměřuje na edukativní videa o vesmíru a vědě.

Manleyho poslední příhoz činil 1 001 001 PLEXů, tedy virtuální prémiové měny, což je v přepočtu na reálné peníze přibližně zmíněných 753 000 korun a 3,3 bilionů ISK, tedy hlavní měny v EVE. Pokud byste si tuhle částku chtěli vydělat hraním, trvalo by vám to přibližně 170 let. Nováčci v tomto vesmírném simulátoru začínají s lodí za zhruba 5 milionů ISK, v přepočtu asi za jednu korunu.

Původním majitelem lodi byl Kelon Darklight, vítěz Amarr Championship a jeden ze dvou zbývajících majitelů Gold Magnate. Podle webu Imperium News Kelon vůbec nečekal, že se cena vyšplhá takhle vysoko a okamžitě po Manleyho vkladu přihazování zastavil. On sám se prý se Zlatým magnátem bál létat, neseděl k jeho stylu hraní a vůbec „bude nejlepší, když na ni teď bude sedat prach v hangáru někoho jiného“.

Scott Manley podle svých slov stejně plánoval na podporu náprav škod po australských požárech věnovat tuhle částku, i kdyby se dražba nekonala, takhle k tomu alespoň získal ještě vzácnou lodičku.

CCP Games nejsou zdaleka jediným herním studiem, které se v těchto dnech věnuje charitativním akcím pro Austrálii: Humble Bundle prodejem balíčku 29 her vybral přes 1,5 milionu dolarů (34 milionů korun), Infinity Ward do Austrálie pošle veškerý výtěžek z prodejů DLC Outback pro Call of Duty: Modern Warfare, Bungie s Destiny 2 prodávalo trička s klokanem a Ubisoft ani nepořádal sbírku, nýbrž půl milionu korun poslal neziskovým organizacím rovnou.

Nejnovější články