V japonském Katana Kami: A Way of the Samurai Story kováte meče pro vladaře
zdroj: Steam

V japonském Katana Kami: A Way of the Samurai Story kováte meče pro vladaře

17. 2. 2020 11:55 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Kořeny série Way of the Samurai sahají až do roku 2002, kdy se první díl akční adventury objevil na PlayStationu 2. Do dnešního dne vznikla jedna odbočka Samurai Western a tři plnohodnotná pokračování, poslední vydané v roce 2011 na PlayStationu 3 a o čtyři roky později i na PC. Na japonskou sérii se zjevně nezapomnělo, protože ještě tento měsíc vyjde druhá odbočka Katana Kami: A Way of the Samurai Story, která má k hlavní lince velmi blízko.

Katana Kami: A Way of the Samurai Story se opět stáváte róninem, který se ocitá mezi třemi vládnoucími frakcemi. Tedy stejná situace, jaká nastala v úplně prvním dílu série Way of the Samurai. I zasazení je totožné: malebná vesnička Rokkotsu Pass plná tváří, které budou fanouškům série dobře známé.

Jednou z nich je i místní kovář Gundži Dodžima, který se zapletl s jednou ze tří frakcí. Ať už to byla rodina Kurofu, klan Akadama, nebo spolek říkající si Poštovní město, vznikl dluh, který Dodžima nemůže splatit. Frakce si proto „vypůjčila“ jeho dceru jako rukojmí do doby, než bude dluh splacen.

V tuto chvíli přicházíte na scénu vy, potulný rónin, který se rozhodne situaci vyřešit. Abyste pomohli Dodžimovi, musíte pořádně rozhýbat jeho kovářský byznys. Ale nebude to zadarmo. Dodžima vám za pomoc slíbí ruku své dcery. Motivace by tedy byla.

zdroj: Vlastní

Sami se proto v noci vydáváte do náhodně generovaných tajemných jeskyní situovaných pod borovicí Ipponmatsu pro nejrůznější materiály a dávno zapomenutý loot v podobě mečů, které následně za denního světla prodáte skrz Dodžimův stánek. Čím hlouběji do jeskyní proniknete, tím lepší odměny získáte, ale samozřejmě s tím roste i nebezpečí.

V boji se postavíte běžným zvířatům, ale i nemrtvým a elitním monstrům z japonské mytologie. Pokud prohrajete, přijdete o veškeré vybavení. Ale není nutně navždy ztracené. Když při příští návštěvě spatříte svého ducha a porazíte ho, dostanete vybavení zpátky.

Zároveň se do jeskyní můžete vydat s jedním dalším kamarádem v online multiplayeru, případně ho vyzvat na souboj a po výhře si přivlastnit jeho vybavení. Vše, s čím se vrátíte na denní světlo, se dá zužitkovat.

Katana Kami: A Way of the Samurai Story zdroj: blog.playstation

Z materiálů ukováte nové meče a prodáte je v Dodžimově obchodě, přičemž sami budete přijímat (a odmítat) zakázky na meče od zmíněných frakcí. Čím víc mečů a čím větší kvality pro jednu z nich vyrobíte, tím větší vliv si u ní zajistíte. Stejně tak můžete pracovat pro všechny tři najednou a udržovat rovnováhu. V každém případě buďte připravení na den, kdy přijdou výběrčí dluhu.

Katana Kami: A Way of the Samurai Story vychází už 20. února na PlayStationu 4 a Switchi, o den později na Steamu. Během prvního týdne po vydání získáte zdarma dvě DLC, jedno se sadou mečů a druhé se speciálním oblečkem.

Nejnovější články