V nových Pokémonech už nemůžete chytit úplně všechny
zdroj: tisková zpráva

V nových Pokémonech už nemůžete chytit úplně všechny

18. 6. 2019 13:55 | Téma | autor: Václav Pecháček |

Doby, kdy jste v pokémoní hře (respektive příbuzné dvojici či trojici her) mohli chytit úplně všechny Pokémony, jsou zřejmě nenávratně pryč. Kapesních příšerek je už zkrátka příliš velké množství, takže chystané Pokémon Sword & Shield nabídnou jen předem daný výběr, jinak by se to celé nedalo vybalancovat a zajistit, aby i noví Pokémoni byli relevantní ve srovnání se starými favority.

Samozřejmě to neznamená, že favoriti jako Pikachu dostanou okamžitě padáka. Je ale úplně klidně možné, že zrovna váš oblíbenec se v nových hrách neobjeví, pokud to bude nějaký Parasect nebo něco podobně obskurního. S novými přírůstky bude Pokémonů přes tisíc, což už je podle vývojářů z Game Freaku přes čáru.

Ve Sword & Shield a příštích hrách série tedy počítejte s tím, že konkrétní potvůrky prostě budou ve světě chybět. Výběr se nejspíš bude lišit titul od titulu, koneckonců to lze příběhově snadno vysvětlit tím, že se každá  hra odehrává v jiném prostředí. Třeba je na takovou Ponytu britsky vypadající region Galar moc studený, ale až se příště podíváme do nějaké pokémoní Afriky, kobylka se zase vrátí.

Mimochodem, nemám tušení, jestli zrovna Ponyta bude chybět – finální podobu nového Pokédexu pořád neznáme. IGN dala dohromady seznam všech Pokémonů, o kterých jistě víme, že se objeví, a z první generace tam je právě Pikachu, pak motýlek Butterfree, pes Growlithe, děsivý Gyarados, nosorožec Rhyhorn a ospalý Snorlax. Ve výsledku jich pravděpodobně bude o mnoho víc.

zdroj: Archiv

Vývojáři počítají ještě s jedním systémem, který vám umožní svoje oblíbené Pokémony přenášet ze hry do hry – aplikací Pokémon Home, díky níž můžete v cloudu skladovat svoje úlovky z Pokémon Go, Pokémon Let’s Go a z předcházející služby Pokémon Bank.

Pokémon Home vyjde někdy začátkem příštího roku a díky Pokémon Bank si do ní svoje miláčky mohou nahrát i veteráni her z 3DS, Pokémon X & Y a Ultra Sun & Ultra Moon. To neznamená, že svého vycvičeného parťáka můžete poslat do hry, která jeho druh nepodporuje, ale aspoň není navždy ztracený a až jednou vyjde hra, která ho podporovat bude, vy si ho do ní stáhnete.

Do Pokémon Sword & Shield bych se rád podíval a vytvořil si elitní tým složený pouze z prvogeneračních Pokémonů – a dobře, možná bych přijal i pár nejlepších jedinců z generace druhé. Tak uvidíme, nakolik mi to nový díl umožní. Snad nebude mezi těmi nejstaršími příšerkami škrtat až příliš horlivě. A vývojáři by neměli zapomenout na nový slogan: „Gotta Catch Some of ‘Em!“

Pokémon Sword & Shield vyjde 15. listopadu letošního roku pouze na Switchi.

Nejnovější články