V Torchlight Frontiers si zahrajete za trpasličího železničáře
zdroj: tisková zpráva

V Torchlight Frontiers si zahrajete za trpasličího železničáře

23. 4. 2019 15:45 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Populární diablovka Torchlight se letos dočká plnohodnotného třetího dílu s podtitulem Frontiers. Jednou z hratelných tříd tentokrát bude inženýr zaměřený konkrétně na trpasličí železnice. Má velké kladivo a přezdívají mu Vodič bolesti. Jeho šotoušství mu navíc umožňuje přivolat na bojiště obří vlak, který všechny nepřátele prostě převálcuje. Drsné!

Jeho schopnosti vám blíže představí trailer plný pro sérii typického humoru. Železničář možná není úplně typická třída pro fantasy RPG, třeba takoví goblini ve World of Warcraft se svými steampunkovými hračičkami ale ukázali, že tohle spojení může fungovat.

Sami tvůrci v blogu zmiňují, že jim železničář dlouhou dobu připomínal prostě jen inženýra z Team Fortress 2, protože měl střílnu usazenou na jednom místě. V jednu chvíli ho chtěli ze hry vyškrtnout, protože jim připadal málo inovativní. Pak ale někoho napadlo, že by mohl stavět kolejničky a nechal po nich jezdit vláček se střílnou, který by ho následoval. A železničář byl na světě.

zdroj: Archiv

Tedy, ne tak docela. Vláček byl původně jenom autíčko, stavba kolejí s různými vlastnostmi ale třídě dodává potřebnou variabilitu a schopnosti, které může postupně zlepšovat. Dokonce může na své nepřátele povolat ducha prastarého, zuřivého vlaku.

V žádném případě tedy nepůjde o klasickou tropu trpaslíka s obřím kladivem, byť to tak na první pohled trochu vypadá. A navíc s sebou vodí výsostně roztomilého labradora.

Torchlight Frontiers se svým sdíleným světem vyjde během letošního roku na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One, přesné datum zatím není známé.

Nejnovější články