Válečné retro drama Sunset potřebuje na dokončení vývoje další peníze
zdroj: tisková zpráva

Válečné retro drama Sunset potřebuje na dokončení vývoje další peníze

18. 6. 2014 14:11 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Před pár měsíci vám Láďa představil zajímavě znějící koncept hry Sunset. Odehrává se v 70. letech v nejmenované jihoamerické zemi sužované občanskou válkou. Hrdinkou v něm není žádná hrdinka, pouhá uklízečka, která do soumraku pracuje v domě zámožného muže, z nějž se vyklube jedna z klíčových postav revoluce. Jen na vás pak bude jaké vztahy s majitelem navážete a tak možná ovlivníte revoluci.

Celý proces komunikace bude probíhat skrze vzkazy, které vám bude majitel psát. Vy s ním pak komunikujete skrze ovlivňování věcí v jeho bytě, kupříkladu naladěním jiné stanice na rádiu a nebo hraním si s technologickými vymoženostmi luxusního bytu 70. let. Neznamená to nutně, že si jej musíte snažit naklonit. Komunikace může být na obě strany a tak přichází v úvahu láska i nepřátelství a můžete přistoupit na profesionální netečnost. Otázka je zda s netečností dokážete nějak ovlivnit probíhající revoluci...

Právě kombinace retra, válečného příběhu a příběhu, který se rozvíjí skrze nonverbální komunikaci vypadá na Sunset nesmírně atraktivně. Den bude rozdělen do několika fází, během kterých si musíte splnit své uklízení povinnosti a během volného času pak můžete pracovat se zařízením bytu, zkoumat víc o osobnosti jeho majitele apod.

Tvůrčí duo Tale of Tales nejsou žádní nováčci a to ani v oblasti „podivných“ her. Kupříkladu stojí za skvěle divným MMO The Endless Forest, kde všichni hráči hráli jeleny a jediná možnost interakce byla skrze řeč těla. Sunset je ovšem jejich prvním pokusem s válečnou hrou viděnou vlastníma očima, ovšem bez akce a puzzlů. Právě díky tomu, že bude průchod hrou v závislosti na všem chování velmi nelineární je herní doba odhadovaná od devadesáti minut po šest hodin.

Původně měl být Sunset financován z belgického fondu podporujícího kinematografii, ale v Belgii byl nově zřízen fond pro podporu videoher, který má trochu jiná pravidla a tak se duo Auriea Harvey & Michaël Samyn muselo obrátit na crowdfunding. Na Kickstarteru žádají poměrně skromných 25 tisíc dolarů, přičemž se mohou chlubit i účastí skladatele Austina Wintoryho (Journey, The Banner Saga). Ke splnění Kickstarteru mají momentálně slušně nakročeno.

Nejnovější články