Válka pro dobrou věc, aneb ARMA 3 dá tři miliony na charitu
zdroj: tisková zpráva

Válka pro dobrou věc, aneb ARMA 3 dá tři miliony na charitu

23. 3. 2018 10:30 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Dobročinnost je v kurzu a nemusíte být zrovna Bill Gates, abyste mohli pomoct dobré věci. V dnešní době si stačí koupit DLC ke své oblíbené hře. Třeba tuzemská Bohemia Interactive se zavázala, že polovinu výdělků z prodeje Laws of War pro třetí Armu za loňský rok věnuje Mezinárodnímu Červenému kříži. Výsledek? Na konto organizace poputuje přes tři a půl milionu korun.

Společnost neuvádí, na co konkrétně peníze použijí, mluví se pouze o vágních „lidech, kteří to potřebují nejvíce.“ Laws of War je přitom nejlépe hodnoceným DLC pro ARMA 3, a to nejen pro onen charitativní přesah. Nahlíží na válku z trochu jiné stránky, protože do hry přidává nevládní humanitární organizaci IDAP a řeší dlouhodobé důsledky válčení, třeba možnost zranění plynoucí ze zapomenutých nášlapných min a nevybuchlé munice.

„Věděli jsme, že téma tohoto DLC může být poměrně neobvyklé, ale zároveň jsme cítili, že přesně tato tematika se do hry jako je ARMA skvěle hodí. Naše komunita běžně očekává obsah v podobě nových tanků a nových zbraní – proto bylo úžasné sledovat neuvěřitelnou podporu pro Laws of War z jejich strany,“ uvádí Marek Španěl, CEO Bohemia Interactive. Zároveň podle něj zájem hráčů o podobnou tematiku dokazuje, že hráčská komunita a médium dospívají. Mnoho z jejich fanoušků navíc zvažuje nebo již pracuje v ozbrojených složkách, je tedy záhodno upozorňovat i na tato rizika a dlouhodobou stránku věci.

Arma 3 Laws of War zdroj: tisková zpráva

Pozitivně se ke spolupráci staví i organizace Červený kříž, pro kterou představují hry zajímavý způsob, jak o sobě dát vědět a šířit osvětu. Ředitelka oddělení mezinárodního práva Helen Durhamová říká, že úspěch Laws of War dokazuje, že hry mohou být skvělým nástrojem pro šíření povědomí o tom, že i válka má svá pravidla.

Pokud ARMA 3 není zrovna váš šálek čaje, můžete na páchání dobra samozřejmě přispět i jiným způsobem. Loni jsme psali třeba o Armistice na podporu dětí zasažených válkou, Extra Life zase každoročně pořádá čtyřiadvacetihodinový hráčský maraton pro lokální dětské nemocnice, což v českém prostředí inspirovalo třeba Jirku Krále. Při nákupu na Humble Bundle zase můžete zvolit, kolik procent ceny poputuje vývojářům a kolik na dobročinné účely, kdy jdou výnosy nejen na Červený kříž a válkou ohrožené děti, ale třeba i na ohrožené druhy zvířat prostřednictvím organizace WWF.

Nejnovější články