Valve v žádném případě nedělá na Left 4 Dead 3
zdroj: tisková zpráva

Valve v žádném případě nedělá na Left 4 Dead 3

20. 1. 2020 10:25 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Poté, co jeden z představitelů čínského HTC Vive během své prezentace zmínil zkratku LFD3 a na YouTube kanále specializovaném na novinky od Valve se objevilo hned několik zombie hlaviček, byl internet na chvilku v pozoru. Že by se chystal návrat zombíků ve velkém stylu? Jen si dejte zase klidně pohov. Na Left 4 Dead 3 se sice pracovalo, projekt je ale už dlouho mrtvý.

A z mrtvých rozhodně vstávat nehodlá. „Ano, všímáme si těchto spekulací. S něčím ohledně Left 4 Dead jsme si hráli před pár lety. V této chvíli ale na ničem kolem značky L4D nepracujeme, a to už několik let,“ řeklo Valve serveru IGN. „Několik lidí se baví vytvářením falešných zpráv, aby upoutali pozornost komunity a médií. Ale na novém L4D teď opravdu neděláme.“

Podle kanálu Valve News Network se studio kolem Left 4 Dead 3 začalo motat kolem konce roku 2011 nebo začátku toho následujícího, vývoj projektu byl ale ukončen v únoru 2017. Podle tvůrce kanálu všechny ve Valve překvapilo nadšení, kterého se dostalo Half-Life: Alyx a má teď v plánu se víc soustředit na platformy s virtuální realitou, což by prý mohla být ideální příležitost se k Left 4 Dead znovu vrátit.

Kanál kromě toho vydal také video s patnácti rendery zombíků, které ovšem pocházejí z doby ještě před zrušením Left 4 Dead 3. Jejich autorem je podle Valve News Network designér potvor pro Half-Life, Ted Backman, a rendery vznikly už v roce 2012.

Ukázalo se, že dokonce i čínský prezident HTC Vive, Alvin Wang Graylin, čerpal z čistých spekulací a snů fanoušků.

Původní Left 4 Dead vyšlo v roce 2008, posledního oficiálního přídavku se série dočkala v roce 2012 v podobě DLC Cold Stream ke dvojce. Na druhou stranu, i Half-Life si na svou resuscitaci musel pár let počkat. Aspoň si Valve připomnělo, že tuhle zombie značku ještě pořád vlastní.

Na nezávislém pokračování nyní pracuje studio Turtle Rock, kde lidskou kostru tvoří fragmenty původního vývojářského týmu. I název Back 4 Blood napovídá, že se od mustru kooperativní zombíkovské vyvražďovačky asi nebudou chtít úplně odchýlit. Střílečka s nemrtvými má vyjít ještě letos, ovšem ne pod křídly Valve.

Nejnovější články