Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 představují upírské frakce
zdroj: tisková zpráva

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 představují upírské frakce

10. 10. 2019 14:50 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Nejenže si ve Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 budete muset vybírat mezi jednotlivými klany, o vaši přízeň se budou ucházet i jednotlivé frakce. Respektive vy se spíš budete snažit získat tu jejich, protože kdo by se přetahoval o naředěné upírské mládě, že. Ve druhých Bloodlines bude frakcí hned pět, každá se svými specifickými pravidly a zvyky.

Upírům není pletichaření cizí – Camarilla je zbohatlická organizace, která se jim snaží vládnout, Anarchs naproti tomu chtějí svobodu a Sabbat chce prosadit nadvládu upírů nad lidmi. V Bloodlines 2 se ale ke klasickým škatulkám přidává hned několik nových, už proto, že Sabbat ve stolní předloze v poslední edici už prakticky neexistuje.

zdroj: Archiv

Hned první představení Pioneers jsou nováčky, kteří byli zároveň jedněmi z prvních obyvatel Seattlu, nad nímž poměrně rychle převzali kontrolu. To se ale změnilo v posledních letech, kdy se spíše stáhli do ústraní a teď jim patří jen několik menších částí. Dříve byli zvyklí na větší moc i vyšší příjmy.

Jsou to nezávislí idealisté, takže mají blízko k Anarchs, jen se snaží problémy řešit spíše s chladnou hlavou. Kvůli své dlouhé historii jsou extrémně loajální a nedůvěřují cizincům.

Vampire The Masquerade Bloodlines 2 zdroj: tisková zpráva

Druhou ze seattleských frakcí je milovaná i nenáviděná Camarilla, která se v korporátním velkoměstě cítí jako ryba ve vodě. Šéfuje jí princ Alec Cross a sice zatím neovládá celé město, alespoň v něm ale tahá za nitky natolik, aby se proti němu všichni ostatní nespolčili. Na poměry Camarilly je celkem málo ambiciózní a chce mít spíš klid, protože když je ve městě klid, obchody jdou líp.

Důvěru Camarilly si můžete velmi snadno koupit, ale bez ní jste v jejím proskleném mrakodrapu jen bezcenným příživníkem.

Vampire The Masquerade Bloodlines 2 zdroj: tisková zpráva

Třetí skupina se soustředí kolem postavy tajemného Barona a jeho zlodějíčků. Jak je ve hrách zvykem, když chcete vést nějaké podsvětí, neměl by skoro nikdo vědět, jak vypadáte, což je i jeho případ.

Ostatní frakce mohou být trochu vybíravé, ale Baron najme kohokoliv, komu nevadí špinavá práce – naředěnce, ghúly i lidi. Nezáleží na tom, co jste komu provedli, nějaký úkol se pro vás vždycky najde, ale nečekejte, že budete královsky odměněni.

Vampire The Masquerade Bloodlines 2 zdroj: tisková zpráva

Předposlední frakcí jsou Newcomers sestávající z místních členů klanu Tremere. Ti měli donedávna vstup do Seattlu zakázán, dokud je princ Cross milostivě nevpustil na půdu místní univerzity. Nic netušící lidští studenti představují stabilní přísun čerstvé krve pod záštitou „profesora“ Viktora Goga, který spolu s ostatními Newcomers podnikl dlouhou cestu z Evropy.

Tremere mají zálibu v temných uměních a okultismu, k této frakci se ale přidávají i odpadlíci z ostatních klanů s touhou po vzdělání. Patří k těm nejrychleji se rozvíjejícím a třeba Baronovi začíná být trnem v oku.

Vampire The Masquerade Bloodlines 2 zdroj: tisková zpráva

Poslední skupinou jsou Unseen, kteří jako jediní do svých řad přijmou jedině upíra z klanu Nosferatu. Ale když se budete snažit, můžete se s nimi alespoň spřátelit.

Nosferatu kvůli svým deformacím nemají moc jiných možností než se skrývat ve stínech a stokách. V Seattlu k jejich spojencům dřív patřili hlavně bezdomovci a pacienti psychiatrické léčebny, v posledních letech se ale jejich řady rozrostly o novináře, hackery a další osoby zdatné v získávání cenných informací.

Vampire The Masquerade Bloodlines 2 zdroj: tisková zpráva

Oproti prvnímu dílu by tak druhé Bloodlines měly být o poznání méně lineární – můžete měnit strany, hrát si na dvojité agenty, být loajální, zkrátka co se vám zachce. Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 vyjdou v březnu 2020, tedy v případě, že v Hardsuit Labs všechno stihnou včas.

Nejnovější články