Vampyr se dočká seriálového zpracování
zdroj: tisková zpráva

Vampyr se dočká seriálového zpracování

19. 8. 2018 10:25 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Hry podle filmů a seriálů tu máme každou chvíli, o filmech podle her většinou radši nemluvíme, ale seriálové adaptace herních pecek by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Na Zaklínače od Netflixu si ještě aspoň dva roky počkáme, navíc bude sledovat spíše děj knih, ale nyní se zdá, že se svého seriálu dočká i krvežíznivý doktor Jonathan Reed.

Upřímně řečeno, příběhu Vampyra by seriálový kabátek mohl slušet mnohem víc, než ten velmi průměrný herní. Na druhou stranu si zaslouží obdiv, že už po dvou měsících od vydání přilákal pozornost televizních producentů, kteří jsou zvyklí herní odvětví spíš ignorovat.

O práva na Vampyra od Dontnod, kteří mimo něj stojí ještě za Remeber Me a sérií Life is Strange, se mezi vlastníky licencí strhla pomyslná rvačka. Vítězně z ní nakonec vyšel Fox 21. Fox pro tento projekt spojí síly s Wonderland Sound & Vision, produkční společností stojící například za seriálem Supernatural, a dj2 Entertainment, což je firma specializovaná na zastupování herních společností a prodej práv na adaptace jejich titulů.

Mezi oznámenými projekty mají třeba filmového ježka Sonica, který by se na plátnech kin měl objevit už příští rok pod taktovkou Paramountu, nebo Sleeping Dogs, ze kterého se zatím objevila jediná fotka.

zdroj: Archiv

V portfoliu rozpracovaného má dj2 i film na motivy nedávno vydaného We Happy Few a seriál podle Life is Strange, tedy další hry od Dontnod, na jejíž adaptaci spolupracují se streamovací službou Hulu. Režisérem a výkonným producentem Vampyra bude McG, který má na svědomí třeba Charlieho andílky nebo Terminátor Salvation, což nejsou zrovna ty nejlepší filmy desetiletí, ale tvorba seriálu je trochu jiná disciplína.

Na druhou stranu, poměrně rozsáhlé portfolio dj2, ze kterého jsme reálně viděli jen pár záběrů, dokazuje, že nákup práv nutně neznamená usilovnou práci na natáčení. Upíři ale dlouhodobě vykazují určitý popkulturní sex-appeal, který by Vampyrovi mohl pomoct dobýt televizní obrazovky.

Co se jeho herní podoby týká, ta by se v nejbližších dnech měla dočkat updatu, jenž přidá několik možností nastavení obtížnosti. Kromě té základní by si na své měli přijít i ti hráči, kteří v soubojích hledají větší výzvu, a naopak i ti, co si přišli hlavně pro příběh. I když tací si můžou pár let počkat na seriál.

Nejnovější články