Volition dali ke stažení zrušený díl Saints Row: Undercover pro PSP
zdroj: tisková zpráva

Volition dali ke stažení zrušený díl Saints Row: Undercover pro PSP

29. 1. 2016 17:45 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Jaký smysl má dnes vydávat hru pro PSP? Pokud jde o díl Saints Row, který kromě nikdo, kromě jeho tvůrců neviděl, pak velký. Alespoň pokud jste herní fajnšmekři, kteří se rádi pohrabou v herní historii a zaniklých snech. Volition, autoři série Saints Row se totiž podělili o Saints Row: Undercover, svou zrušenou a tedy i nedokončenou hru pro PSP. A když píšu podělili, myslím tím vydání testovacího buildu, který si sami můžete stáhnout.

Původně měla být Saints Row: Undercover jen portem druhého dílu na PSP, ale postupem času se z projektu vyvinula plnohodnotná hra, která měla mít vlastní příběh a postavy. Dějově měla být zasazena mezi první a druhý díl, kdy se v Saints rozpoutá občanská válka, která rozdělila i město. Po úspěchu dvojky nakonec byl děj přesunutý až po události v ní a ze hry se tak mělo stát plnokrevné pokračování.

Hráč by se ujal Saints ze 3. ulice, kteří mají jen malé území. Nicméně váš hrdina nebyl klasický gangster, ale policista v utajení, který má zjisti, co se to na ulicích děje. Ke konci hry by pak přišla volba, zda budete pokračovat a nebo zradíte policii a přidáte se k Saints. Cíl, který Volition s partnerským studiem Savage Entertainment, jež na hře mělo pracovat, byl jasný – vytvořit na PSP ekvivalent GTA her s otevřeným světem. Samozřejmostí bylo upravování hlavního hrdiny, pro Saints Row typické šílené nápady, kooperativní multiplayer a dvacítka příběhových misí a spousta vedlejších.

Jenže prototyp, který Savage Entertainment představili Volition po několika zhodnoceních nakonec neprošel. Volition se hra nezdála být dost dobrá a tak byl vývoj zrušen a prototyp putoval s PSP devkitem do skladu studia. To se psal rok 2009. O několik let později, po pádu THQ a zakoupení Volition společností Deep Silver, objevil devkit ve skladech Josh Stinson, video editor ve Volition. Po dlouhém přemlouvání svých šéfů, v čemž mu pomohlo několik spolupracovníků, nakonec dosáhl svého – build Saints Row: Undercover nabídnou fanouškům ke stažení jako kuriozitu.

Volition build optimalizovali pro emulátor PSPSPP, do nějž výsledné ISO nahrajete. Teoreticky by mohlo fungovat i na modovaném handheldu, ale to není jisté. Odkazy na přímé stažení najdete tady, tady a tady. Pokud by vám nestačila video ochutnávka níže, podívejte se i na záznam vysílání z hraní Saints Row: Undercover na Twitchi, který najdete tady. Přečíst si můžete i dokument, který hru prezentoval a návod na průchod buildem.

Nejnovější články