Vybíráme z předběžného přístupu – Brutální fantasy fotbal, programovatelná plošinovka s kočičkami a letištní manažer
zdroj: tisková zpráva

Vybíráme z předběžného přístupu – Brutální fantasy fotbal, programovatelná plošinovka s kočičkami a letištní manažer

2. 10. 2017 18:00 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Nastal nám říjen. Co to znamená? Blíží se příval tříáčkových titulů, které nás připraví o veškerý volný čas. Ať už čekáte na nového Assassina, další Need for Speed, návrat Call of Duty do druhé světové nebo je vaší modlou Mario, stále je ještě čas vyzkoušet si nějaký nadějně vypadající titul v early accessu. Již jsme vás informovali o slušně vypadající The Guild 3 (Steam), vikinském sandboxu Valnir Rok (Steam) a relaxačních dřevěných vláčcích Tracks (Steam). K těm se přidává následující pětice – Mars se zombíky, americký fotbal s poletujícími končetinami, programovací plošinovka, multiplayerová postapokalyptická RTS a hardcore simulátor letiště.

MarZ Rising

A zase ten Mars. Tentokrát však s oním chytrým písmenkem zet v názvu, které značí jediné – zombíky! Po delší době se nejedná o na realitě založený survival simulátor, i když o přežití tu půjde především. Svou podstatou spadá MarZ Rising do žánru tower defense, kde obranu před velice nečekanými obyvateli rudé planety potřebuje první kolonizační lidská posádka.

Hned po přistání dostane lidstvo odpověď na otázku: „Je na Marsu život?“ Není, je mrtvý. Okamžitě tak musíte začít se stavbou kulometných věží kolem přistávacího modulu, zařídit těžbu důležitých materiálů, vyzkoumat nové technologie, přidělit přeživším kosmonautům úkoly a v konečném důsledku zjistit, kde se tu ti nemrtví kosmonauti vzali.

V aktuálním buildu hry je pro vás připraveno 13 příběhových misí, na které později naváže zbylých sedm. Po jejich odehrání se po příběhové stránce dopracujete k jednomu ze dvou konců. MarZ Rising je prvotina dvoučlenného týmu doorfortyfour a je ve vývoji již od roku 2014. Dokončena by měla být někdy v příštím roce.

Vyvíjí a vydává: doorfotyfour | Cena: 14,99 EUR | Steam

marz rising zdroj: tisková zpráva

Mutant Football League

Lákají vás sportovní hry, ale simulátory FIFA, NHL, NBA, WWE apod. vám nic neříkají? Chybí vám v nich hektolitry krve, ale Blood Bowl 2 je až zbytečně taktický a pomalý? Pak je Mutant Football League možná právě pro vás. V podstatě se jedná o americký fantasy fotbal, jen se neodehrává ve světě Warhammeru a probíhá v reálném čase.

Na výběr máte z 18 předpřipravených týmů, kde nechybí kostlivci, roboti, mimozemšťané, zmutovaní lidé ani monstrózní orkové. S nimi se proběhnete po 18 nebezpečných hřištích plných pastí, min, ohnišť, jam s jedovatým plynem a příhodně umístěnými motorovkami. V běžné exhibici, přáteláku, playoff nebo plnohodnotné sezóně se postavíte umělé inteligenci, jednomu soupeři online, nebo si zazápasíte až ve čtyřech hráčích lokálně.

Můžete se těšit na velice neférovou hratelnost plnou brutálního násilí, přerostlých hráčů a podplacených rozhodčí. Utkání doprovází hlas komentátora Tima Kitzrowa, kterého můžete znát z titulů NBA Jam a NFL Blitz. Možná znáte i tvůrce hry Michaela Mendheima, který v roce 1993 vytvořil Mutant League Football – předchůdce Mutant Football League (dnešní název je o kousek znělejší). Early access by měl trvat pouhý jeden měsíc a zatím si musíte vystačit jen s podporou gamepadu.

Vyvíjí a vydává: Digital Dreams Entertainment LLC | Cena: 22,99 EUR | Steam

mutant football league zdroj: tisková zpráva

Crazy Dreamz: MagiCats Edition

Žila byla jedna zvědavá kočka, která se vydala do útrob jeskyně, kde narazila na neobvyklý objekt. Je to kočka, takže si s ním chtěla hrát, ale jakmile se ho dotkla, proměnila se v magikočku. Její nová schopnost? Programování! Crazy Dreamz vypadá jako běžná plošinovka, ale něco jí chybí – předpřipravené plošinky, celé úrovně i příběh.

Crazy Dreamz je totiž v prvé řadě jednoduchý, ale mocný nástroj pro tvorbu 2D úrovní. Během pár minut vytvoříte kouzelné prostředí plné kytiček, houbiček a všelijakých zvířátek, kterým následně v jednoduchém kódovacím prográmku nastavíte základní chování. Určíte, kdy a kam mají jít, zda budou útočit nebo utíkat atd.

Vytvořenou úroveň nejprve otestujete sami na sobě a až vám přijde dostatečně zábavná, pošlete ji do světa, kde si ji zahrají ostatní hráči. Sami pak můžete vyzkoušet výtvory ostatních. A vzhledem k ceně hry, která je nulová, se dá očekávat slušná záplava uživatelských úrovní. Dokončení hry je naplánovano na začátek příštího roku.

Vyvíjí a vydává: Dreamz Studio | Cena: zdarma | Steam

crazy dreamz zdroj: tisková zpráva

The Cleansing – Versus

Rozmach technologií přivodil nevyhnutelný zánik lidstva a zbylé jedince vrátil stovky let zpátky. Výdobytky moderní doby přetrvaly, ale ke slovu se vrátily i staré dobré meče a brnění. Začal nový boj o každičký lán země, jehož hodnota vysoce převyšuje lidský život. Přežijí ti silnější, ti prohnanější.

Podivuhodný název The Cleansing – Versus patří multiplayerové realtimové strategii s RPG prvky, kde se ujímáte pětičlenné party ztrhaných individuí, jež se pod vaším vedením pokusí zvítězit nad soupeřem. Cílem je obsadit důležité body mapy, vytěžit suroviny, rozdělit bodíky do skillů jednotlivých hrdinů a smáznout nepřítele z mapy.

Potrénovat můžete s umělou inteligencí a až vám důležité mechanismy přejdou do krve, postavíte se tváří v tvář živým soupeřům v soubojích 1v1, 2v2 a 3v3. V závislosti na zpětné vazbě hráčů si hra pobude v předběžném přístupu 3 až 9 měsíců.

Vyvíjí a vydává: Grindstone Interactive | Cena: 9,99 EUR | Steam

the cleansing - versus zdroj: tisková zpráva

Airport CEO

Libujete si v manažerských simulátorech, které vás nechají dopodrobna okusit vývoj her, výrobu zbraní nebo třeba správu vlastní školy nebo věznice? A co se takhle postavit do čela rozrůstajícího se letiště? Airport CEO je dost možná nejkomplexnější manažerskou simulací letištního prostředí všech dob.

Všechno začíná koupí travnatého pozemku, který postupně přebarvíte do šedých barev společnosti s miliardovým obratem. Začnete samozřejmě s malým letištěm s prostou budovou a jednou krátkou ranvejí pro „práškovací“ letadla, ze které se později vyklube třeba Heathrow.

Kromě stavebního elementu se nevyhnete ani manažerování – najímání zaměstnanců, provozování obchodů, řešení doby čekání zákazníků, starání se o letadla a ranveje, nastavování cen v závislosti na denní špice a nočním klidu atd. První ohlasy jsou vyloženě nadšené a slibují opravdu hlubokou strategii, za kterou by se nemusel stydět ani Prison Architect. V tomto případě se na plnou verzi ještě moc netěšte, protože Airport CEO si v early accessu pobude klidně i rok. A cena průběžně poroste.

Vyvíjí a vydává: Apoapsis Studios | Cena: 15,99 EUR (do 5. října 14,39 EUR) | Steam

airport ceo zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články