Vybíráme z předběžného přístupu – české hrady, fantasy nalejvárna a klon Scrolls od tvůrců Paladins
zdroj: tisková zpráva

Vybíráme z předběžného přístupu – české hrady, fantasy nalejvárna a klon Scrolls od tvůrců Paladins

18. 9. 2017 18:15 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Minulý týden byl zase po kratší době významný pro český herní trh. Jako by se ti naši vývojáři dohodli na pravidelnosti. V červenci došlo ke spuštění early accessu simulátoru bezdomovce Hobo: Tough Life, v srpnu vesmírné strategické střílečky Legends of Azulgar a v září se k nim přidala budovatelská strategie World of Castles. Kromě ní si můžete vyzkoušet vedení fantasy hospůdky, otestovat vlastnoručně vyrobené rovery, pustit se do klonu Scrolls od tvůrců Paladins a zastřílet si v robotické roguelike plošinovce.

World of Castles

O české hře World of Castles jsme poprvé psali v únoru letošního roku. Tvůrci z Hammer Games za sebou tou dobou měl již dva roky vývoje, a protože tvůrce čekal ještě pořádný kus práce, snažili se vybrat finance na IndieGoGo. Bohužel tam neuspěli, ale získali alespoň dost fanoušků na průchod Greenlightem na Steamu. Pak už jen stačilo vyčkat do minulého týdne, kdy se hra otevřela těm, kteří se nebojí investovat do rozpracovaného produktu.

World of Castles je stále v rané fázi vývoje, takže v předběžném přístupu nečekejte plnohodnotný zážitek. Zatím můžete dát prostor svému kreativnímu já a vydovádět se v neomezené stavbě hradů. Komplexní nástroj by měl být dostatečně robustní pro vytvoření replik skutečných i neskutečných hradů (třeba takové Bradavice…). Později vám bude do rukou svěřena role maršála a časem se dostane i na souboje, o které půjde ve hře především. Poklud se chcete o hře dozvědět první i poslední, podívejte se na náš Fight Club z minulého týdne, kdo si hře povídáme s tvůrcem projektu Jakubem Hamerníkem.

Vyvíjí a vydává: Hammer Games | Cena: 27,99 euro (do 22. září 22,39 euro) | Steam

World of Castles zdroj: tisková zpráva

Epic Tavern

Videohry se posledních pár let ubírají poměrně zajímavým směrem. Zatímco dříve jste v roli fantasy hrdiny bloudili světem a sem tam zašli k hodnému obchodníkovi pro nový naleštěný meč, dnes si můžete klidně zkusit roli onoho obchodníka třeba ve hře Shoppe Keep. A pokud vás jakožto Zaklínače bavilo zaskočit občas do hospody na partičku Gwentu a doplnit tekutiny trpasličí kořalkou, v Epic Tavern to budete vy, kdo napojí procházející dobrodruhy na cestě za slávou.

Váš cíl je stejný jako u každého správného hospodského – vydělat co nejvíce peněz prodejem dobrého jídla a pití kolemjdoucím. Ale protože nejste Vočko s nějakým zaplivaným pajzlem na rohu ulice, ale vyhlášená epická taverna uprostřed kouzelných lesů v zemi plné monster, odpovídá tomu i klientela.

Přes dvacítku povolání, zajímavé životní příběhy a různé rasy (obzvlášť vtipně působí obrázek se zabijáckým kancem Dugorimem, za jehož zády na stole voní upečený divočák…). Jejich kombinace jsou vám zcela k dispozici. Prodej domácího alkoholu vás sice uživí, ale najmout si partičku postradatelných na nebezpečnou výpravu vám umožní rozšířit vybavení podniku a dále šířit jeho věhlas, tedy přitáhnout slavnější dobrodruhy.

Vyvíjí: Hyperkinetic Studios | Vydává: Epic Tavern Holdings | Cena: 22,99 euro | Steam

Epic Tavern zdroj: tisková zpráva

Rover Builder

Stavba vozidel z jednotlivých částí dnes již není ničím novým, ať už znáte na kostičkách založený Robocraft, graficky konkrétnější Crossout nebo třeba hardcore simulátor Kerbal Space Program. Ale v podstatě ani jedna z těchto her nenabízí odpočinkový zážitek. Rover Builder by ze své podstaty mohl. Vzhledem ke konkurenci se pouhých deset stavebních dílů zdá jako žalostně málo, ale zde to má svůj důvod.

Rover Builder je o malých misích na různých planetách, kde se musíte se svým roverem dostat z jednoho konce na druhý, něco někde zbořit a něco naopak postavit nebo přepravit. Úrovně vás nutí stavět neustále nové stroje a omezené komponenty vám zase pěkně svazují ruce. Vaším největším protivníkem bude fyzika a křehkost výtvoru. Zatím jsou k dispozici 2 planety se 16 misemi, ale časem přibudou další. Rover Builder si přímo říká o podpoře Steam Workshop, ale o tom zatím nepadlo jediné slovo.

Vyvíjí a vydává: Hatfuls Games | Cena: 9,99 euro (do 21. září 8,99 euro) | Steam

Rover Builder zdroj: tisková zpráva

Hand of the Gods: SMITE Tactics

Je to tak. Slůvko SMITE v názvu této onlinovky skutečně odkazuje na stejnojmennou MOBA hru od Hi-Rez Studios, které stojí i za další skvěle hodnocenou onlinovkou Paladins. Hand of the Gods se logicky odehrává ve světě první zmíněné a z obrázků je vám asi jasné, kde se tvůrci inspirovali. Opět ten Heartshone, ze kterého si hra bere karty (je to na nich dobře vidět), ale zbytek už je klasická duelová tahovka.

Tvůrci se nebojí srovnání s nejúspěšnější virtuální karetkou na světě, ale principem je srovnatelná spíše se Scrolls od Mojangu. Karty totiž vynášíte na herní plochu, kde se zhmotní v postavy, které tahovými pohyby posíláte na soupeřova monstra a jeho krystal se životy. Hra si zatím podle hodnocení vede dobře a je, stejně jako předchozí tituly studia, k dispozici zdarma. Dokoupit si můžete různé tematické i náhodné balíčky karet. Uvidíme později, zda je pro hru tohoto typu na trhu ještě místo.

Vyvíjí a vydává: Hi-Rez Studios | Cena: zdarma (DLC v rozmezí 4,99 – 19,99 euro) | Steam

Hand of the Gods zdroj: tisková zpráva

Botlike – A Robot’s Rampage

Roguelike sem, roguelike tam. Snad polovina indie her je pixel-artová, a když už, tak roguelike. Uvědomili jste si však někdy, že ne vždy jste ten avizovaný rogue, tedy lotr? Vývojáři z Binji ano, a proto svou hru pojmenovali chytře Botlike. Hratelnost odpovídá zmiňovanému žánru, ale v hlavní roli je starý, mrzutý robot, toužící po chvilce klidu. Ale než se ke kýženému klidu dostane, rozpoutá hotové peklo v potemnělém robotickém světě.

Širokým arzenálem zbraní se spoustou vylepšení jednou pro vždy vypnete každičkého mechanického člena totalitní ligy. Ale nepovede se vám to napoprvé. Správný rogulike se neobejde bez neustálého umírání, kde si na své přijdou i masochisté s permadeath módem. Nechybí ani náhodně generované mapy, aby vás opakované průchody hned neomrzely. Musím se přiznat. Pixel-art se mi už zajídá, ale grafické zpracování Botlike má něco do sebe.

Vyvíjí a vydává: Binji | Cena: 9,99 euro | Steam

Botlike zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články