Vybíráme z předběžného přístupu – české vesmírné sci-fi, adrenalinové bruslení a kontroverzní laboratoř
zdroj: tisková zpráva

Vybíráme z předběžného přístupu – české vesmírné sci-fi, adrenalinové bruslení a kontroverzní laboratoř

4. 9. 2017 10:24 | Téma | autor: Patrik Hajda |

V minulém týdnu se do early accessu dostaly hned tři hry známých značek. Za Warhammer to je diablovka Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr (Steam, článek), ve světě těžkých užitkových strojů se objevil simulátor kolonizace rudé planety JCB Pioneer: Mars (Steam, článek) a dovolím si sem zařadit i roguelike příběhovku Sunless Skies (Steam, článek), která chce kráčet v úspěšných stopách svého předchůdce Sunless Sea. Mimo nich se klasicky vynořily desítky dalších titulů, z nichž vybíráme následující pětici: adrenalinové bruslení, manažer ďábelské laboratoře, tak trochu jiný „twin stick shooter“, konkurent Galactic Junk League a hororové puzzlení.

On a Roll

Zatímco her zabývajících se zimními sporty, skateboarděním a cyklistikou je poměrně dost, jedna letní kratochvíle byla dlouhou dobu neprávem opomíjena – bruslení. Přitom bruslařů potkáte dnes na ulici mnohem více než skateboardistů. Když už potkáte někoho na prkně s kolečky, jedná se většinou o longboard, a skateboardy figurují už jen u pravověrců ve skateparcích.

On a Roll ale konečně zaplní díru na trhu. V podstatě to vypadá jako Pro Skater Tony Hawka, ale místo na prkně se proháníte v inlinech. Prostředí je však téměř totožné – různé nájezdy, u-rampy a tyče vám poslouží jako hřiště pro vytváření stylových parádiček. Kromě volného blbnutí můžete plnit mise, pózovat fotografovi a předvádět požadované triky (dokonce i v lokálním multiplayeru na tahy), a poté se na své povedené triky podívat ze záznamu, zpomaleně a z různých úhlů. Když budete s výkonem spokojení, jednoduše ho nasdílíte stejně zapáleným přátelům. Až vás omrzí připravené prostředí, tak si v editoru vytvoříte vlastní (tedy až tvůrci tuto funkci implementují).

Vyvíjí a vydává: Creative Concepts | Cena: 19,99 euro (do 6. září 14,99 euro) | Steam

on a roll zdroj: tisková zpráva

Evil Labs

Ne za každým lékem se skrývá dobrý úmysl. Některé byly totiž vytvořeny ještě před tím, než propukla choroba, kterou léčí. Jaký k tomu byl důvod? Peníze… Pokud chcete uspět ve hře Evil Labs, nestačí vám jen vyrábět potřebná léčiva. Musíte totiž vytvořit samotnou potřebu – rozšířením nových, nikým jiným neléčitelných, virů.

Evil Labs je klasická manažerská hra s velice neklasickou myšlenkou. Nejprve postavíte pár výzkumných místností, najmete několik zaměstnanců a vyvinete první nemoc. Zkombinovat můžete přes 70 symptomů, patogenů a přenašečů, vir vypustíte v jedné z 10 oblastí, a pak už jen počkáte na poptávku po léčivech. Časem nebudete muset lidi vůbec ohrožovat, jen díky své reputaci pohrozíte vládě, která vám vyplatí požadované miliardy. Nebo na vás pošle armádu, před kterou se ubráníte leda s vlastnoručně vycvičenými žoldáky. Spousta z toho do hry přibude později, ale už teď na vás čeká hned šest vývojových stromů a spousta ďábelské zábavy.

Vyvíjí a vydává: Mirabolis Studio | Cena: 10,99 euro | Steam

evil labs zdroj: tisková zpráva

A Duel Hand Disaster: Trackher

Nenechte se zmást obrázkem típnutým z A Duel Hand Disaster: Trackher. Nejedná se o hru dvou hráčů na rozdělené obrazovce, protože gamepad může mít v ruce jen jeden. Zároveň si v herní encyklopedii přepište vysvětlivku u her typu twin stick shooter, protože v tomto případě nemáte na levé páčce postavu a na pravé míření, ale na obou hratelné vesmírné lodě. Tohle bude chaos!

Obě lodě se ocitají v jednom světě, ale zatímco ta vlevo je schopná střílet a neschopná obdržet zranění, ta druhá to má přesně naopak. Levá hemisféra se tak musí postarat o ochranu pravé, která se soustředí na těžbu materiálů. Materiály slouží k udržení kontaktu mezi loděmi a znásobují body získané za ničení nepřátel. A o to tu jde především. Pokud zemřete, přijdete o dosažené skóre, a dokonce budete vymazáni z žebříčku. Musíte totiž dobrovolně ukončit akci a postoupit tak na vyšší úroveň. Do té můžete vsadit své minulé body a získat tak bonus při dalším úspěšném ukončení úrovně. Honba za vrcholem žebříčku si jistě vyžádá několik nových gamepadů.

Vyvíjí a vydává: Ask An Enemy Studios | Cena: 7,99 euro | Steam

trackher zdroj: tisková zpráva

Legends of Azulgar

Vesmírná střílečka Legends of Azulgar se dost nápadně podobá onlinovce Galactic Junk League, ale v jádru by mělo jít o mnohem komplexnější záležitost se silným singleplayerem. Podoba je vidět hlavně v grafice, v režimu ovládání jedné lodě a v možnosti vybavit své plavidlo různými podpůrnými systémy. Hra navíc vzniká v českých a slovenských luzích a hájích, takže její koupí podpoříte našince.

Zmínil jsem se o režimu ovládání jedné lodě, protože standardně máte pod svým velením celou flotilu, kterou spravujete ve stylu realtimových strategií. Teprve až všem lodím rozdáte patřičné rozkazy, můžete se chopit kormidla jedné z nich a natřít to ostatním hráčům i různým emzákům. Vaši ostatní kapitáni ale nejsou úplně neschopní, protože je vylepšujete pomocí karet získaných od poražených kapitánů a vyřízených bossů. Z počátku je dostupný hvězdný systém kolem naší planety, ale časem přibudou další.

Vyvíjí a vydává: Lusorian Creatives | Cena: 14,99 euro (do 13. září 8,99 euro) | Steam

legends of azulgar zdroj: tisková zpráva

Never Again

Nikdy víc. Každý jsme si už někdy v životě tato dvě slova řekli, ať už v žertu, nebo po opravdu nepříjemné zkušenosti. Třináctiletá Sasha Anders si je však v hlavě přemítá neustále, když se v noci ubírá na děsivá místa, vykreslovaná vlivem nedostatku kyslíku. Kvůli halucinacím nemusíte jíst houbičky, stačí mít přirozený strach a trpět astmatem.

Never Again by šla označit za walking simulátor, ale v tomto případě se více hodí hororová adventura. Sice vás čeká jen chození fantasmagorickými světy, které si vytváří neklidný mozek mladé dívky, ale čeká vás i hutná atmosféra a velká spousta hádanek. A tvůrci věří, že vás Never Alone chytne za srdce a nechá v něm nezapomenutelný zážitek. V předběžném přístupu je k dispozici jen první epizoda, další přijdou později. A navíc si můžete vyzkoušet demoverzi.

Vyvíjí a vydává: Primary Games | Cena: 4,99 euro | Steam

never again zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články