Vybíráme z předběžného přístupu – láska k žralokům, vesmírné obchodování a nástupce Reigns
zdroj: tisková zpráva

Vybíráme z předběžného přístupu – láska k žralokům, vesmírné obchodování a nástupce Reigns

21. 8. 2017 9:15 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Tento týden sice začíná Gamescom, kde se dozvíme spoustu novinek o již odhalených hrách a možná se objeví i něco nového, ale není důvod nepodívat se na minulý týden z hlediska early access titulů. Tentokrát tu máme dvě podobně zaměřené vesmírné hry s různým úhlem pohledu na kolonizaci vesmíru, logickou plošinovku s robotí tematikou, malé dobrodružství s rozhodovacím mechanismem ze hry Reigns a velice netradiční novelu, kde se zamilujete do Bruce.

Hellium Rain

Vyřídit papírování, potvrdit transakce, sednout za knipl a vypořádat se s konkurencí. Denní chleba každého správného vesmírného obchodníka sice není žádný med, ale když svou práci děláte pořádně, lidé to ocení. A vaše konto ve výsledku také. Hellium Rain je další vesmírné 4Xko, ve kterém tradičně prozkoumáváte hvězdné systémy, můžete se s ohněm v očích pustit do konkurence, ale hlavní porci obsahu tentokrát představuje obchod.

Kromě nakupování nových lodí, bojových i nákladních, můžete ve vesmíru stavět i nové těžební stanice a získané materiály prodávat v koutech galaxie, kde je vysoká poptávka. Ve smyslu ekonomiky a souboje se hra snaží působit realisticky – ceny zboží se odvíjejí od jeho dostupnosti, zatímco lodě disponují desítkami systémů, které se mohou při střetu s nepřítelem poškodit. Jednotlivé části lodi můžete vylepšovat a nechybí ani výzkum nových technologií. Do budoucna se počítá třeba se spotřebou paliva a příběhovou kampaní.

Vyvíjí a vydává: Deimos Games | Cena: 15 euro | Steam

hellium rain zdroj: tisková zpráva

Questr

Pamatujete si na minimalistickou hru Reigns? Kdo by to byl řekl, že pouhé rozhodování ano/ne se může postarat o kvalitní zábavu. Questr staví na podobné mechanice a přidává i něco navíc. Nejprve si musíte zvolit oblast své dobrodružné výpravy – momentálně je na výběr hustý les, vyprahlá poušť a ledové údolí. Pak už jen stačí naverbovat společníky a vydat se za dobrodružstvím.

Na své cestě potkáváte potenciální členy družiny, které můžete snadno přijmout posunem doprava, a naopak odmítnout posunem doleva. Narazíte na tisíce kombinací osobností, ras, náboženského vyznání a dalších aspektů různých dobrodruhů a znáte to - ten má rád toho a s tímhle je zase na kordy. Správně poskládaná družina je cesta k úspěchu. Když narazíte na potíže, každý z hrdinů navrhne řešení a je jen na vás, abyste zvolili to správné.

Vyvíjí a vydává: Mutant Entertainment Studios | Cena: 14,99 euro (do 24. srpna 13,49 eur) | Steam

questr zdroj: tisková zpráva

Interstellar Transport Company

Jak už název napovídá, jedná se o další vesmírnou hru ve výběru, a i v tomto případě jde o obchodní stránku lidského rozmachu. Zatímco v Hellium Rain ale řešíte konflikty z kokpitu vesmírné lodi, v Interstellar Transport Company se nehnete ze svého vyhřátého manažerského křesílka.

V procedurálně generovaném vesmíru o až 100 hvězdných soustavách je vaším cílem kolonizovat každou planetu v dosahu jménem pozemské vlády. Nejenom že musíte vytvořit obchodní linky mezi jednotlivými planetami, ale musíte se navíc starat o každou planetu zvlášť – spustit na nich těžbu dostupných materiálů, nebo je naopak zásobit potřebnými surovinami. Vyznavači složitých tabulek by se tu měli cítit jako doma. Můžete hrát naprosto sami, proti umělé inteligenci nebo dokonce proti ostatním hráčům online.

Vyvíjí a vydává: MT Worlds | Cena: 19,99 euro (do 23. srpna 17,99 euro) | Steam

interstellar transport company zdroj: tisková zpráva

Shark Dating Simulator XL

V dnešní velice zvrácené a benevolentní době se nenajde snad jediná věc, která by se nestala obětí úchylky nějakého podivína či podivínky. Někdo má zvláštní vztah k plyšákům, další zase k pořádně urostlému stromu. A podle Conana McPheeho se můžete zamilovat i do chladnokrevných žraloků.

Shark Dating Simulator XL je kratší grafická novela parodující vztahy jako takové. Pokud to budete brát vážně, asi se moc nepobavíte. Ti uvolněnější z vás se mohou těšit na rozvětvený příběh, kde každé rozhodnutí může ovlivnit výsledek vaší romance se žraloky. Jen vaše kroky rozhodnou o tom, zda skončíte na kusy na dně moře, nebo v náručí velkého bílého. Hra má v době psaní článku 93 % kladných hodnocení od 107 uživatelů, tak proč se za těch 25 korun trochu nezasmát?

Vyvíjí a vydává: Conan McPhee | Cena: 0,99 euro | Steam

shark dating simulator xl 2 zdroj: tisková zpráva

Metronix Lab

Když se někdo pustí do vývoje pokročilé umělé inteligence, začne přitahovat nežádoucí pozornost. Laboratoř Metronix využívá při svých výzkumech tajemné runy, které obdařují roboty vlastní myslí. A když někdo disponuje něčím tak mocným, zpravidla se najde někdo, kdo mu to chce ukrást. V tomto případě se do laboratoře nabourala skupina hackerů a ovládla všechny roboty. Až na jednoho.

V roli agenta 47, pardon nejvyspělejšího robota Metronixe 47, je osud celé laboratoře ve vašich kovových rukách. Z pohledu z boku si musíte proklestit cestu k ukradeným runám skrze sérii hádanek. Jednou vám krabice poslouží jako stolička, jindy zase přeruší proud laseru, abyste mohli projít. Později se k vám přidá malý levitující parťák, který se dostane na těžko přístupná místa. V Metronix Lab nechybí sběratelské předměty ani časové zkoušky.

Vyvíjí a vydává: Parrot King Games | Cena: 4,99 euro | Steam

metronix lab zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články