Vybíráme z předběžného přístupu - MMO návrat, nebezpečné potápění a logická hopsačka
zdroj: tisková zpráva

Vybíráme z předběžného přístupu - MMO návrat, nebezpečné potápění a logická hopsačka

24. 7. 2017 18:15 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Každý týden se na Steamu objeví v programu předběžného přístupu celá řada nových her. Někdy od pohledu příšerných, jindy slibných. Prohrabujeme se tou nabídkou stejně jako vy, a protože nás často něco zaujme, rovnou vás na tyto projekty upozorníme. Tentokrát nás zaujal restart letité onlineovky, střílečka pro virtuální realitu, zajímavý letecký simulátor nebo potenciálně nebezpečný potápěčský zážitek.

Dark and Light

Že vám ten název něco říká? V roce 2006 toto MMORPG způsobilo poprask. Bohužel ne v dobrém slova smyslu. Dark and Light tehdy slibovala obrovský svět přetékající fantasy prvky, ale nedostatečný rozpočet se postaral o negativní přijetí a neodvratný zánik. V roce 2008 se k právům dostali Snail Games a od té doby pracují na remaku, který si můžete vyzkoušet.

Tvůrci nabízí opravdu úchvatné scenérie, za které by se nemusel stydět ani Jacksonův Pán Prstenů. Fantasknější fantasy byste asi těžko hledali. Svět je plný ikonické fauny, kde nechybí kyklopové, draci, pegasové, jednorožci, grifové, démoni atd. Vše si můžete osedlat či zabít lukem, mečem, kouzlem a další fantasy klasikou.

Vyvíjí a vydává: Snail Games USA | Cena: 23,23 euro (od 3. srpna 27,99 euro) | Steam

dark and light zdroj: tisková zpráva

Obscure – Challenge Your Mind

Dětská mysl je opravdu nevyzpytatelná. V některých případech slouží jako zdroj strachu a v těch dalších jako útěk před realitou. Obscure se zaměřuje na tu druhou možnost. V roli šikanovaného sirotka unikáte do krásně vypadajícího snového světa, do pomyslného domova svých rodičů, kde se snažíte dopátrat důvodu svého osiření.

Byť to může znít drsně, cílem autora je nabídnout překrásnou odpočinkovou skákačku s logickými hádankami ve světě, kde se realisticky pojatá grafika mísí s jednoduchými geometrickými tvary. Hra má narážet na různé teorie, čerpá z prastarých knih a inspiruje se třeba v The Witness.

Vyvíjí a vydává: RoboDev | Cena: 8,49 euro (od 27. července 9,99 euro) | Steam

obscure zdroj: tisková zpráva

Neurowake

Spousta z vás disponuje zařízením pro virtuální realitu. Chybí vám pro něj pořádná multiplayerová střílečka? V takovém případě se možná mrkněte na Neurowake. Jedná se o sci-fi střílečku pro více hráčů, která momentálně nabízí pět různě zaměřených hratelných postav (od snajpra přes týpka se dvěma brokovnicemi), tři mapy (základna, podzemí a džungle) a tři herní módy – všichni proti všem, dva týmy proti sobě a obléhání. Ve hře se pohybujete teleportací po čtvercové síti, schováváte se za překážkami, střílíte za roh… Mohla by to být celkem sranda.

Vyvíjí a vydává: Shortfuse Studio | Cena: 19,99 euro | Steam

neurowake zdroj: tisková zpráva

Flight Unlimited 2K18

Leteckých simulátorů není nikdy dost. Nebo snad vašim počítačům stále kraluje Microsoft Flight Simulator X? Upřímně, nedivil bych se. Nedávný Flight Sim World zrovna neohromil a novému Flight Unlimited 2K18 se to asi také nepovede. Ale pokud nehledáte super realistický simulátor, pak by mohl posloužit dostatečně.

Proletět se můžete ve 14 precizně vymodelovaných letadlech (Boeing 747, Cessna 172, B2 Spirit…) nad detailně nasnímaným San Franciscem a Švýcarskem. V rámci misí pomůžete utéct vězni z Alcatrazu a přistanete na Zlatém mostě ve dne nebo v noci s proměnlivým počasím.

Vyvíjí a vydává: Flight Systems | Cena: 14,99 euro | Steam

flight unlimited 2K18 zdroj: tisková zpráva

Deep Fear

Láká vás potápění, ale nikdy jste se k tomu v reálném životě nedostali? Her na toto téma není mnoho a povětšinou se nejedná o nijak zářné kousky. Těžko soudit, kam se zařadí novinka Deep Fear s opravdu přijatelnou cenovkou, za kterou dostanete poměrně úctyhodnou grafiku.

Z herního hlediska se budete potápět na mořské dno, hledat poklady ve vracích lodí, vyhýbat se krvežíznivým žralokům a možná objevíte i Atlantidu. Vtělit se můžete do mužské či ženské postavy a můžete se dokonce vylepšovat – zvýšit svou výkonnost, životy a měnit si vzhled.

Vyvíjí a vydává: Alexey Glinskiy | Cena: 0,59 euro (od 29. července 0,99 euro) | Steam 

deep fear zdroj: tisková zpráva

Kromě této vybrané pětky v minulém týdnu spustily předběžný přístup hry, o kterých jsme psali samostatně – 16-bitové RPG Tangledeep (článek, Steam), videoherní ztvárnění stolních figurkových her Longsword – Tabletop Tactics (článek, Steam) a multiplayerový boj o přežití Next Day: Survival (článek, Steam).

Nejnovější články