Vybíráme z předběžného přístupu – Nástupce Door Kickers, zběsilí ptáci a strategie ve slovanském folklóru
zdroj: tisková zpráva

Vybíráme z předběžného přístupu – Nástupce Door Kickers, zběsilí ptáci a strategie ve slovanském folklóru

20. 11. 2017 9:00 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Zatímco předminulý týden byl ve smyslu předběžného přístupu poměrně slabý, ten minulý se z chyb předchůdce poučil a naservíroval nám spoustu zajímavého obsahu. Samostatně jsme psali o prvoválečné střílečce Tannenberg (článek), kříženci Darkest Dungeon a FTL v podobě Star Traders: Frontiers (článek) a dalšímu napodobiteli Darkest Dungeon z vesmíru Deep Sky Derelicts (článek, dojmy). K těm přidáváme ještě nástupce Door Kickers, kartami ovládaný roguelike, online taktickou arénovku a znovu karty, tentokrát v hexové strategii a další roguelike, ale s ptáčky.

Door Kickers: Action Squad

Simulátor vykopávaní dveří se vrací! Samozřejmě přeháním, ale Door Kickers by bez efektních vstupů do místností byli jen další obyčejnou střílečkou. Door Kickers: Action Squad navazuje na tři roky starou top-down akci, ve které jste se svou SWAT jednotkou čistili domy od teroristických neřádů. Action Squad v podstatě nabídne to samé s jednou vskutku zásadní změnou.

Na hru tentokrát nenahlížíte shora, ale z boku, čímž se možnosti průzkumu budov omezují z volného pohybu na pohyb vlevo a vpravo. Jinak na vás momentálně čekají desítky úrovni, tři hratelné třídy s unikátními zbraněmi, sdílené vybavení a co je nejdůležitější, onlinový i gaučovou kooperaci. Tvůrci slibují updaty na měsíční bázi, které dále rozšíří obsah hry.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? Nejdéle do července příštího roku.
Bude se cena zvyšovat?
Ano, zhruba o 20 %.

Vyvíjí: PixelShard, KillHouse Games | Vydává: KillHouse Games | Cena: 11,99 eur | Steam

door kickers zdroj: tisková zpráva

Slay the Spire

Slay the Spire sice používá kartičky, ale nejedná se o další z tisíce klonů Hearthstone. Slay the Spire je totiž čistě singleplayerová záležitost a stejně jako Deep Sky Derelicts používá karty k boji s hlubinnými monstry, kdy vám hrozí permanentní smrt kvůli roguelike složce.

V předběžném přístupu jsou k dispozici dva hrdinové s různými balíčky, které si v průběhu hry rozšiřujete z nabídky dvou stovek karet. V klasickém roguelike nesmí chybět procedurálně generované úrovně, malé i větší potvory a souboje s bossy. Průchod hrou by vám v aktuálním stavu měl zabrat úctyhodných 15 – 30 hodin (asi v závislosti na vašem štěstíčku). Časem přibudou další hrdinové a mraky karet.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? 4 – 8 měsíců.
Bude se cena zvyšovat?
Ano, po dokončení.

Vyvíjí a vydává: Mega Crit games | Cena: 15,99 eur | Steam

slay the spire zdroj: tisková zpráva

Tactical Monsters Rumble Arena

Jsou tam roztomilá zvířátka, hexové arény a multiplayer. Co chtít víc? Ne, Tactical Monsters Rumble Arena vážně nesází na originalitu (i když takhle krkolomný název se jen tak nevidí). Chce vás zaujmout spíš roztomilou grafikou, jednoduchostí a taktickými možnostmi.

Jádrem je zde multiplayer, kde si to se soupeři vyřizujete v arénách hezky jeden proti jednomu. Sami si poskládáte nepravděpodobnou skupinku monster, tajně ji před zápasem rozmístíte do arény a pak už je to jen na vašem velení. Potrénovat můžete v několika singleplayerových módech včetně příběhového dobrodružství, kde si odemykáte nové bojovníky a vylepšujete ty stávající. Hra je zdarma, takže očekávejte nějaké ty mikrotransakce.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? 1 – 3 měsíce.
Bude se cena zvyšovat?
Ne, zůstane free to play.

Vyvíjí a vydává: Camex Games | Cena: Free to Play | Steam

tactical monsters zdroj: tisková zpráva

Worshippers

Worshippers jsou další hrou v dnešním seznamu, která nějakým způsobem využívá karty, ale i v tomto případě se naštěstí jedná o čistokrevný singleplayer. Zatímco Slay the Spire na karty spoléhá v soubojích, Worshippers se bez nich prakticky neobejdou v žádném okamžiku.

Jedná se totiž o kartami řízenou strategii, což zní docela divně vzhledem k množství náhody v karetním balíčku. Ale kdo ví, co vše podléhá kartám (popis hry totiž není úplně sdílný). Jisté je, že prozkoumáváte mapu, bojujete se soupeři, řešíte jídlo a další management. Ke kladům jistě patří docela hezká malovaná grafika a neokoukané fantasy ve slovanském folklóru.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? Do 1. kvartálu příštího roku.
Bude se cena zvyšovat?
Možná, tvůrci ještě nejsou rozhodnutí.

Vyvíjí a vydává: Brainwashing Games | Cena: 9,99 eur | Steam

worshippers zdroj: tisková zpráva

Blazing Beaks

Svět zaplavili mutanti. Jediným nepoznamenaným druhem jsou ptáci, kteří neváhají ani vteřinu – popadají zbraně do svých křídel a jdou bojovat. Blazing Beaks je další z řady roguelike stříleček, které sází na kooperaci a kompetenci dvou až čtyř hráčů.

Ve dvou na vás čeká příběhový mód plný neskutečných monster a odhalení zdroje podivné nákazy, zatímco v jakémkoliv počtu se můžete pustit do jednoho z PvP režimů. Na výběr je klasický deathmatch, One gun mode, kde mají všichni tu samou náhodně zvolenou zbraň, v Drop Hearts padají z protivníků lékárničky, držitel lebky ve Skull Keeper konstantně zraňuje ostatní a v Hunting módu si půjdete po krku s kopím v ruce. To vše z pohodlí gauče na sdílené i rozdělené obrazovce.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? Alespoň 6 měsíců.
Bude se cena zvyšovat?
Ano, s přidávaným obsahem.

Vyvíjí a vydává: Applava | Cena: 9,99 eur | Steam

blazing beaks zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články