Vybíráme z předběžného přístupu – plošinovka s Lovecraftem, simulátor financí a karetní tahovka
zdroj: tisková zpráva

Vybíráme z předběžného přístupu – plošinovka s Lovecraftem, simulátor financí a karetní tahovka

6. 11. 2017 18:00 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Minulý týden jsme si dali od early accessu malou pauzu, ale už jsme zpět s klasickou náloží pěti vybraných rozpracovaných titulů. Jen tak pro zajímavost, za ty dva týdny se na Steamu vyrojilo 72 her v předběžném přístupu! Mezi nimi byla i roztomilá budovatelská strategie Goblins of Elderstone, které jsme věnovali samostatný článek. Dnešní výběr je plný rogueliků, pixelartu, plošinovek, kartiček, a najde se zde i jeden velice podivný simulátor života běžného člověka.

Heckpoint

Máte rádi, když se vám na obrazovce odehrává takový bordel, až sami nevíte, kde jste vy a kde je nepřítel? Baví vás roguelike a pixelart pro vás ještě není vyčpělý? Pak hoďte očkem po Heckpoint – akční plošinovce, která by mohla obstát jako nová definice slova „frenetický“.

Dvanáct různých hrdinů, sedm plně zničitelných světů, čtyři herní módy a na sedmdesát nástrojů smrti, kterými posekáte či rozstřílíte monstra a bosse všeho druhu. Tvůrci slibují odlišný přístup k hratelnosti s každým hrdinou i možnost odrážet nepřátelské granáty a lasery. Budete potrestáni deštěm meteoritů za příliš dlouhé poletování nad bojištěm, budete umírat, vylepšovat se… A časem si to dáte i s kamarádem v lokálním multiplayeru.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? 6-8 měsíců.
Bude se cena zvyšovat?
Ano, spolu s přidávaným obsahem.

Vyvíjí: Nodacoy Games | Vydává: Rooster Republic | Cena: 9,99 eur | Steam

heckpoint zdroj: tisková zpráva

Genetic Disaster

Gaučové zábavě díky bohu ještě neodzvonilo a Genetic Disaster je toho dobrým důkazem. Hra na první pohled připomíná velice povedený roguelike Enter the Gungeon, ovšem na rozdíl od něj nejede na pomalu uvadající vlně pixelaté grafiky. Místo toho nabízí kreslené prostředí a roztomilé postavičky.

Síly spojíte až ve čtyřech hráčích u jednoho počítače nebo virtuálně po internetu a vrhnete se do celkem deseti stále těžších úrovní, na jejichž konci na vás čeká sladký loot. Ale nebyl by to roguelike, kdybyste se do desáté úrovně dostali na první pokus.

Očekávejte opakované nezdary, na jejichž základě se dále formují procedurálně generované dungeony, upravují se monstra a chystají se pasti. Jedna taková past dokonce dočasně povolí friendly fire, což v chaotických soubojích s bossy není zrovna vítaná změna. Zatím jsou k dispozici čtyři hrdinové a 65 zbraní, nicméně obsah ještě nabobtná.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? 2-4 měsíce.
Bude se cena zvyšovat?
Ano, po dokončení.

Vyvíjí a vydává: Team8 Studio | Cena: 19,99 eur | Steam

genetic disaster zdroj: tisková zpráva

Grace of Zordan

Karetních her není na Steamu nikdy dost. To je zjevně názor spousty vývojářů, když se nadále i přes nespočet odstrašujících případů snaží konkurovat zavedeným značkám. Grace of Zordan sice není čistě karetka, spíše kartami ovládaná tahovka na čtvercovém plánu, ale stejně jako ostatní vstupuje do přeplněných vod free-to-play.

V Grace of Zordan si samozřejmě stavíte svůj vlastní balíček, jenže na rozdíl od konkurence vám jeden nestačí. Hrajete totiž hned se třemi balíčky najednou. A důvod je jednoduchý. Když se situace na šachovnici vyvine směrem, který neočekáváte, ale máte na něj odpověď v jednom z balíčků, pak vám stačí dobírat si karty primárně z kýžené hromádky.

Pomocí karet pak vyvoláváte nové bojovníky na herní plán, hýbete postavami, aktivujete jejich schopnosti a snažíte se usmrtit soupeřova mága. Hra je zdarma se stovkou údajně vybalancovaných karet, takže by se nemělo stávat, že některé z nich jen hyzdí kolekci. Tvůrci musí z něčeho žít, čili očekávejte placené boostery a kosmetické doplňky.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? 1-3 měsíce.
Bude se cena zvyšovat?
Hra zůstane free-to-play.

Vyvíjí a vydává: Cybergrotex | Cena: Free-to-play | Steam

grace of zordan zdroj: tisková zpráva

Usurper

Že si Cthulhu taky už nedá pokoj. Zplozenci zla z hororových děl H. P. Lovecrafta opět zaplavili ulice viktoriánské Anglie a jste to opět vy, kdo zachrání svět před jistou zkázou. Tentokrát v placatém módu s nálepkou Metroidvania.

Usurper je vcelku běžná, možná trochu pomalejší plošinovka, ve které procházíte temným prostředím a kosíte menší či větší bosse v podobě eldritchovských hororů. Hlavním tahákem jsou samozřejmě souboje, které spíš než na útok sází na správně načasované uhýbání. Povedeným uskakováním před nepřátelskými útoky se vám nabíjí speciální štít, který chrání vaše jinak křehké životy.

Když to párkrát schytáte a monstrum se prokouše vašimi štíty, nemačkejte hned alt+F4. Stačí zachovat klid, načasovat si úhyb a štíty jsou zpátky. Ale této mechaniky se můžete vzdát ve prospěch druhého štítu, který naopak umí odvracet nepřátelské útoky proti samotným příšerám. V aktuální verzi je k dispozici kompletní příběhová kampaň a pracuje se tedy jen na desítkách nových zbraní, dalších monstrech a balanci bossů.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? 8-10 týdnů.
Bude se cena zvyšovat?
Ne.

Vyvíjí a vydává: Pugware | Cena: 9,99 eur | Steam

usurper zdroj: tisková zpráva

This Grand Life

Už klasičtí The Sims jsou svým konceptem docela podivuhodná hra. Proč by měl někdo chtít hrát simulátor života, když ho sám žije? Ale jasně, nehrajeme to kvůli simulaci hladu a potřeby vyprazdňovat se, nýbrž proto, abychom si zkusili profese nám na míle vzdálené. Něco podobného nabízí This Grand Life, ovšem spíš než hezkou hru očekávejte propracovaný manažer zabývající se finanční stránkou života každého z nás.

Tvůrce se silně inspiroval hrou Jones in The Fast Line, kterou na trh v roce 1990 uvedla Sierra. V This Grand Life si vytvoříte postavu a určíte si cíle – být absolutně šťastný, našetřit milion, mít kolekci všech poštovních známek… Svůj cíl se pak snažíte splnit s ubývajícími týdny. Chodíte do školy, hledáte práci, chodíte do práce, platíte daně, nájem, vodné, stočné, za kabelovku, berete si půjčky, splácíte dluhy, nakupujete vybavení bytu nebo celé domy, vedete podnikání, investujete… Zkrátka tabulkový simulátor života, jak se sluší a patří.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? 3-6 měsíců.
Bude se cena zvyšovat?
Možná po dokončení.

Vyvíjí a vydává: Poking Water Games | Cena: 9,99 eur | Steam

this grand life zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články