Vybíráme z předběžného přístupu – simulátor boje zvířat, dlouho očekávané závody a hra na boha
zdroj: tisková zpráva

Vybíráme z předběžného přístupu – simulátor boje zvířat, dlouho očekávané závody a hra na boha

29. 8. 2017 9:40 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Zatímco v minulém týdnu bylo téměř nemožné vybrat alespoň pět zajímavých her v předběžném přístupu, tentokrát jsem čelil opačnému problému – vybrat pouze pět titulů mezi tolika nadejně vypadajícími projekty. Nejenže konečně vyšla onlinovka Quake Champions (článek, Steam) a městská akce typu GTA Broke Protocol (článek, Steam), ale také „simulátor“ souboje dinosaurů, odpočinkové cestování po světě, dlouho očekávané online závody, logická hra s odkazem na Lemmings a další božská strategie. Těm všem se věnuje dnešní přehled early access her za minulý týden.

Beast Battle Simulator

S hrami simulujícími bitevní podmínky se v posledních měsících roztrhl pytel. Může za to pravděpodobně Ultimate Epic Battle Simulator, o jehož slávu se zasloužili zejména Youtubeři, kteří se v něm mohou vydovádět na miliony způsobů a zabavit tak diváky každým videem. No řekněte, koho by nezajímal výsledek zápasu Chuck Norris versus stovky tisíců kuřat?

Beast Battle Simulator je v podstatě o tom samém, liší se jen maličkostmi. Na výběr máte pouze zvířata – současná i dávno vyhynulá – a smrtící arzenál složený z kulometů, raketometů, plamenometů, laserometů a bůhví jakých dalších metů. Těmi osadí svou zvířecí kavalérii a rozstřílí a rozžvýkají soupeře na kusy. K dispozici je sanbox, kde vytváříte obě armády, výzvy, kde máte omezený rozpočet s pevně daným soupeřem, a možná nejvíce zábavy v sobě skrývá fotbalové utkání. Takoví tučňáci, snažící se prostřelit bránícího T-Rexe, se postarají o opravdu nevšední zážitek.  

Vyvíjí a vydává: Dog Hoggler | Cena: 9,99 euro (do 30. srpna 8,99 euro) | Steam

beastbattle zdroj: tisková zpráva

Heart. Papers. Border

Je vaším snem procestovat svět, poznat různé kultury a odhalit způsob žití ve všech koutech planety? Je to samozřejmě velice drahý koníček, kterému se nemůže oddávat úplně každý. Jsou ale tací, kteří se pouhým cestováním mohou živit. A umožňují jim to sociální média – zhlédnutí na YouTube, lajky na Facebooku a followeři na Twitteru. Když už se takto někdo proslaví, může svými skutky snadno ovlivnit velkou masu lidí.

A přesně to je vaším cílem v Heart. Papers. Border. Ale jen v dobrém slova smyslu. V jádru se jedná o jednoduchou hříčku, kde poznáváte státy fiktivního světa, učíte se z jejich fungování, kupujete si jejich víza, ale hlavně sbíráte hashtagy. Kdykoliv se dozvíte něco nového, jednoduše to hodíte na svůj blog, text označíte #vodka, a už jen sledujete, jak si vás začíná všímat více a více lidí. S větším publikem roste i váš vliv, a ani se nenadějete a ovlivňujete kulturu úplně celého světa odstraňováním hranic. Tedy až se k tomu vývoj hry dostane z aktuální rané verze.

Vyvíjí a vydává: Jovian Industries | Cena: 7,99 euro | Steam

heart. papers. borders zdroj: tisková zpráva

World of Speed

Kdo by to byl řekl, že už to jsou tři roky, kdy jsme naposledy psali o velice nadějně vypadajících online závodech World of Speed. Na hře pracovali tvůrci Project CARS a v roce 2014, kdy měla hra vyjít, oplývala vážně krásnou grafikou a slibovala arkádovější pojetí. Jenže se po ní slehla zem. Až na začátku letošního roku Slighty Mad Studios oficiálně vyjádřili svou nespokojenost s produktem a nutnost celou hru překopat. Vývoje se přesunul pod křídla Saber Interactive (TimeShift, Spintires: MudRunner, MX Nitro), kteří se s World of Speed vydali do early accessu.

Takže tu konečně máme čistě onlinové závodění s padesátkou licencovaných vozidel značek Dodge, Mazda, BMW, Alfa Romeo, Fiat a dalších, které proženete po desítkách uzavřených okruhů zasazených do skutečných oblastí. Sice se jedná převážně o arkádu, ale přesto je každé vozidlo unikátní svou ovladatelností, a dokonce jsou zde možnosti tuningu – vizuálního i výkonového.

World of Speed by jednoho dne měla být free-to-play, ale v rámci early accessu vás vyjde na 10 euro. Za to dostanete 5000 kreditů herní měny, 500 prémiové měny a 15 dní prémiového účtu, který vám zajistí vyšší příjem peněz, zkušeností a reputaci u dealerů aut. Kdo platí, ten jede. A kdo platí hodně, ten jede i v lepší káře. Zatímco Subaru BRZ vás vyjde na 7 euro, klasické BMW M3 E30 je už za 18 euro a ikonický Ford Mustang GT dokonce za 23 euro. Zda se platební model po vzoru World of Tanks vyplatí i v tomto případě, ukáže až čas.

Vyvíjí: Saber Interactive, Redemption Ark | Vydává: Mad Dog Games | Cena: 9,99 euro | Steam

world of speed zdroj: tisková zpráva

Molecats

Krtkočky nejsou zrůdy, které vás ohrožují při putování pustinou ve Falloutu. Krtkočky jsou totiž roztomilá zvířátka fárající v hlubinách země s jediným cílem – uspokojit své krtkové já chutnými houbami. A možná při tom nasbírat nějaké bájné relikvie. Molecats by se daly přirovnat ke stařičkým Lemmings. Obě hry sdílejí stejnou myšlenku, tedy dostat bandu neustále pochodujících zvířátek na konec úrovně.

Ale zatímco lumíci překonávali překážky vlastními schopnostmi, kočky se musejí spolehnout na zásah vaší božské ruky do interaktivního prostředí. Úrovně jsou totiž rozprostřeny na čtvercích, kterými můžete libovolně otáčet a vytvořit tak krtkočkám cestu. Nepočítejte však s neúspěchem – i když vám v cestě stojí pasti a monstra, nemohou vás zabít, pouze zdržet a případně vám zamotají hlavu. Rozmotat síť podzemních tunelů pak bude docela fuška.

Vyvíjí a vydává: Vidroid | Cena: 9,99 euro | Steam

molecats zdroj: tisková zpráva

Logos

Ani božských strategií není dnes na trhu zrovna málo, ale Logos přeci jen trochu vystupuje z řady. Opět je vám tedy k dispozici celá planeta Země, se kterou si můžete dělat, co se vám zlíbí. Tentokrát ale sledujete 25 920 let vývoje, rozkouskovaných do tahů po 108 letech. To ve výsledku znamená 240 rozhodnutí, kterými ovlivníte budoucnost života na Zemi.

A ten ovlivníte hraním karet z ruky. Uděláte z lidí vegany, nebo masožrouty? Zvednete jim IQ, nebo je naučíte sebeobranu? Chcete, aby se báli blesků nebo se naučili plavat? Každé rozhodnutí má okamžitý dopad na aktuální tah, ale může se projevit i v daleké budoucnosti. Do toho čelíte různým událostem typu tsunami, zemětřesení, přílet mimozemšťanů nebo zrození zombií. Je to na vás. Povedete lidstvo cestou ekologie, rozšíříte populaci a postaráte se o světový mír, nebo zařídíte válku?

Vyvíjí: Logos Universe | Vydává: Bertalan Zoltán e.v. | Cena: 9,99 euro | Steam

logos zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články