Vybíráme z předběžného přístupu – Správa počítačové firmy, grand strategie z 2. světové a dvojitá dávka Asie
zdroj: tisková zpráva

Vybíráme z předběžného přístupu – Správa počítačové firmy, grand strategie z 2. světové a dvojitá dávka Asie

16. 10. 2017 18:30 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Kdo by si v minulém týdnu našel čas na nějaké experimentální kousky v early accessu, když vyšla dlouho očekávaná (snad) pecka Middle-Earth: Shadow of War, že? No, věřím, že se někdo takový skutečně najde. Tentokrát totiž má z čeho vybírat. Nabízí se Jobsova práce, pseudo šachy se starci, pomsta prvnímu čínskému císaři, převrácení dějin druhé světové války naruby a prosekání se nepřátelským týmem ve feudálním Japonsku.

Computer Tycoon

Představte si 70. léta minulého století a kompletně neobjevený trh s počítačovými technologiemi. Zde začíná vaše cesta za slávou nebo hořkým koncem. Jako malý podnikatel začínáte v nějaké garáži v nějakém státě s tvorbou vlastních počítačů. Na vás je hardware, na vás je software, na vás je marketing. A nejinak tomu bude po počítačovém boomu, jen tou dobou už budete sedět ve vyhřátém manažerském křesle a makat necháte ty ostatní.

Computer Tycoon vás nechá prožít historii vlastní společnosti po vzoru Microsoftu a Applu, od samotných začátků před 40 lety, přes současnost až po budoucnost roku 2034. Cesta osudu je přitom plně ve vašich rukách. Chcete konkurenci porazit brutálním výkonem, nízkou cenou, prestižním přístupem, nebo třeba uživatelsky přívětivým operačním systémem? Je to na vás.

Jakmile si uděláte jméno, bude zapotřebí najmout vědecké pracovníky a pátrat po nových technologiích, rozšířit své působení do dalších zemí světa, výrobny přesunout do chudých států kvůli nízkým nákladům, začít na svých přístrojích promovat kvalitně vypadající hry atd. Zkrátka komplexní manažerská strategie, jak má být.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? Maximálně 4 měsíce.
Bude se cena zvyšovat?
Ano, průběžně s přidaným obsahem.

Vyvíjí a vydává: Progorion | Cena: 9,99 eur | Steam

computer tycoon zdroj: tisková zpráva

Oldage

„Pane, útočí! Co budeme dělat?“ táže se kušník svého krále. „Jsem král a jsem starý!“ dočká se odpovědi, kterou asi nečeká. Po chvíli marného dumání nad významem monarchova rozkazu prostě střelí nepřátelskou královnu do hlavy. Je dobojováno. Sláva vítězům, čest poraženým. Oldage si při zesměšňování stáří zkrátka nebere žádné servírky. Ale kromě vtipu nabízí i kompetitivní tahovku.

Ta v prvé řadě připomíná šachy, protože máte jen dva úkoly – uchránit svého krále a zlikvidovat toho na druhé straně malé arény. Svého docílíte pomocí malé „armády“ o pár jedincích, které tahově posouváte směrem k nepříteli. Kušníkem střílíte, kopiníkem bodáte, králem házíte kamení atd. Jednotky se mohou i léčit nebo skrývat v houští a překvapit tak zapomnětlivého protihráče.

Mechanismy jsou velice jednoduché, ale vítězství si vyžádá slušnou porci prohnanosti. Oldage je čistě multiplayerová tahovka, v níž stoupáte žebříčkem, který na konci každého měsíce odmění 10 nejlepších hráčů zlaťáky. Za ty si pořizujete nové vojáky (aktuálně z osmi typů) a jejich skiny. Navíc je to zdarma, tak proč to nezkusit (o mikrotransakcích zatím nepadlo ani slovo).

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? Zhruba dva měsíce.
Bude se cena zvyšovat?
Ne.

Vyvíjí: Ed Farage, Bubu | Vydává: Hmmm Games | Cena: zdarma | Steam

oldage zdroj: tisková zpráva

Anonymous ME

2D mlátička Anonymous ME nemá nic společného se slavnou hacktivistickou skupinou. Odehrává se totiž v době, kdy počítače ještě nevládly světu. Vracíme se více jak dvě tisíciletí zpátky v čase do Číny, kde právě vládne dynastie Čchin. První čínský císař Čchin Š’-chuang-ti terorizuje svůj lid, zatímco mladá bojovnice Mang taktak uniká ze spárů zlé organizace a dostává se do víru konspirací.

Pod rouškou rozvětveného příběhu, který vám sem tam dá na výběr nějaké to dilema, se skrývá ryzí rubačka jedné proti všem. Mang je mistryně bojového umění se třemi druhy zbraní – umí to s mečem, dvěma dýkami i lukem. Celá hratelnost pak stojí a padá na zběsilých útocích do početných řad nepřátel, kdy řetězíte komba střídáním zmíněných zbraní. A nechybí samozřejmě bossové.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? Tři měsíce.
Bude se cena zvyšovat?
Ano, po dokončení.

Vyvíjí: RKTime | Vydává: Chengdu Iongyuan Network Tech | Cena: 6,99 eur | Steam

anonymos me zdroj: tisková zpráva

Making History: The Second World War

Druhá světová válka je v pořadí již čtvrtou hrou ze série Making History. Jejími předchůdci jsou Red Army, Great War a The War of the World. Dá se tedy s klidem říct, že tvůrci vědí, co dělají. Předchozí titul z první světové války má na Steamu kladné ohlasy a zároveň i hratelné demo, pokud se s touto sérií potřebujete seznámit neplacenou cestou.

Making History je tahová strategie ze subžánru takzvaných grand strategií, ve kterých se soustředíte na konflikty větších rozměrů. Zařadit sem můžete například sérii Civilizace a Europa Universalis, ale na rozdíl od nich se Making History drží úzce vymezeného historického období, tentokrát druhé světové války v globálním měřítku.

Popis hry bohužel nezmiňuje, za jaké strany se pustíte do bitvy nebo zda budete jako v případě předchůdce představovat vlastní nezávislý celek. V každém případě prožijete vlastní druhou světovou, která pravděpodobně skončí úplně jinak, než ta skutečná. Přesto se nevyhnete reálným událostem, na které však zareagujete, jak se vám zlíbí. I tento díl by se měl dočkat demoverze a kromě hry pro jednoho hráče nabízí i multiplayer.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? Minimálně měsíc.
Bude se cena zvyšovat?
Ne

Vyvíjí a vydává: Factus Games | Cena: 27,99 eur | Steam

making history zdroj: tisková zpráva

Hanako: Honor & Blade

Her zasazených do feudálního Japonska se v posledních měsících objevuje poměrně dost, ale žádná z nich nebyla čistě multiplayerová rubačka stylizovaná do zajímavé grafiky s konturami. Přesně takovou hrou je Hanako: Honor & Blade. Stačí si vybrat jednu ze tří tříd: Kenši (šermíř), Naginataši (kopiník) nebo Ninja (zabiják) a vrhnout se po boku až jedenácti parťáků proti nepřátelskému týmu (později přibude ještě Ite, lučištnice).

Esencí hry je soubojový systém plný kombinací a fintiček, které se odvíjejí od vašeho bojového postoje, směru pohybu a speciálních schopností. Mezi specialitky se řadí třeba vystřelovací hák, kouřové bomby, řetězené údery atd. Momentálně se proběhnete po čtyřech mapách, kterých bude ve finále sedm a doprovodí je menší arény. V plánu jsou i skiny zbraní a postav, ale na to vše je ještě spousta času. Zatím si můžete užívat pěkně vypadající souboje.

Jak dlouho potrvá předběžný přístup? 6 – 12 měsíců.
Bude se cena zvyšovat?
Ano, průběžně s přidaným obsahem. Po dokončení dvojnásobná.

Vyvíjí a vydává: +Mpact Games, LLC | Cena: 9,99 eur | Steam

hanako zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články