Vychází desková hra Gears of War
zdroj: tisková zpráva

Vychází desková hra Gears of War

19. 5. 2011 11:38 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Oblast deskových her ráda koketuje s těmi počítačovými a nyní po dlouhých letech vývoje...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Oblast deskových her ráda koketuje s těmi počítačovými a nyní po dlouhých letech vývoje vydává společnost Fantasy Flight Games, specialista na deskové hry, kooperační hru Gears of War: The Board Game pro jednoho až čtyři hráče. Základem je hrací deska, na níž se vygeneruje pomocí různých pravidel jeden ze sedmi náhodných scénářů, který pak čtyřčlenný tým COG vojáků plní. Znamená to, že můžete buď sami ovládat celý tým, nebo si role rozdělit, nicméně jasné je, že největší zábava je to ve čtyřech, kdy každý ovládá jednoho vojáka.

FFG jasně říká, že klíčovým pro úspěch i zábavnost hry je kooperace jednotlivých hráčů. Jinak bychom měli dostat vše, čím vyniká digitální předloha, tedy spoustu střelby, krve, roztočené Lancery, roadie run, podpůrnou palbu a samozřejmě krytí. K širší strategii by měly sloužit karty rozkazů, variabilitu pak zajišťují různé scénáře od pokládání sonického rezonátoru až po útěk před Berserkem. Zdá se tedy, že by hra skutečně měla vystihnout ducha své předlohy. A přiznejme si, občas představivost funguje lépe, než sebelepší grafický engine.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva To, že se hry nebudou opakovat, by měl zajistit systém tvorby hrací plochy, samozřejmě balík rozkazů a mnoho dalších faktorů. Proč také věnovat hře pozornost? Protože za ní stojí designér Corey Konieczka, který ve FFG vydal skvělé kousky jako Battlestar Galactica anebo nejlepší expanzi ke Game of Thrones, Storm of Swords.

Obě jsme hráli a obě disponují skvělým systémem a vynikajícími designovými nápady. Dá se tedy počítat, že po tak dlouhém vývoji a kvalitě her od FFG půjde o podobnou pecku. Hra bude stát 80 dolarů, nicméně je takřka jisté, že ji k nám doveze jeden ze specializovaných obchodů. A pokud se nám hra dostane do rukou, určitě ji prověříme a napíšeme vám, jestli je skutečně tak dobrá.

Nejnovější články