Vyjádření GCS k situaci studia a STALKER 2 je rozpačité
zdroj: tisková zpráva

Vyjádření GCS k situaci studia a STALKER 2 je rozpačité

13. 12. 2011 11:11 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Po sérii dohadů, posléze oprávněných obav a následně i de facto potvrzení zániku studia GSC Game World (viz náš článek), nyní přichází oficiální vyjádření ze studia, které má ovšem formu, kterou bychom si asi nepředstavovali - twitterovou (oficiální stránky mlčí) a tedy zkratkovitou.

Upřímně, početná a oddaná základna skalních fanoušků by si asi zasloužila víc. Každopádně zde máte znění twitterového vyjádření.


„Uděláme vše, abychom mohli pokračovat (ve vývoji hry). V tuhle chvíli však není vůbec nic jisté. Naše stránky budou dále fungovat, stejně jako fórum a technická podpora. Obchod také, dokud nedojde k prodání posledních kusů“. To je jednoduše špatná zpráva. Pokud pomineme fakt, že nedošlo k pořádnému vysvětlení situace, tak je jasné, že vedení studia neví, co se situací (jíž pořádně neznáme) dělat.

Víceméně se tak můžeme smířit s tím, že se nad GSC zavře voda, pokud tedy nedojde k nějakému nečekanému zásahu zvenčí. Co se týče Stalkera 2 (berte to prosím jako zástupný název, aby člověk nemusel stále tečkovat zkratku), je tu teoretická šance, že by se hry mohl ujmout někdo jiný. Záleží tu ale na příliš mnoha aspektech, jako je stádium vývoje, přístupnost enginu, finanční náročnost na dokončení...

Nejnovější články