Vývoj Darksiders 3 se i přes vlažné přijetí zaplatil
zdroj: tisková zpráva

Vývoj Darksiders 3 se i přes vlažné přijetí zaplatil

18. 2. 2019 17:17 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Recenze loňských Darksiders 3 byly velmi rozporuplné. Pokračování hack’n’slash rubačky o jezdcích apokalypsy sbíralo všechna možná hodnocení od čtyřky po devítku - u nás v recenzi Pavla Skotáka dostalo šestku. Podle výroční zprávy THQ Nordic ale prodalo dostatečný počet kopií, aby zafinancovalo svůj vývoj, a stále prý pro vydavatele zůstává „důležitou značkou.“ O tom svědčí také chystané DLC.

Tržby THQ Nordic v posledním čtvrtletí roku 2018 skokově vzrostly o 441 % a meziroční obrat dokonce o 713 %, čemuž napomohly četné loňské akvizice. Portfolio vydavatele nabobtnalo o mobilní studio HandyGames, autory Goat Simulator Coffee Stain Studios, finské Bugbear Entertainment s plejádou závodních her a v neposlední řadě o mediálního giganta Koch Media s dceřinou Deep Silver.

Společnost získala také práva na značky Kingdoms of Amalur, Alone in the Dark nebo Carmageddon a opomenout nemůžu ani čerstvý nákup tuzemských Warhorse Studios. THQ Nordic se možná s polykáním menších společností utrhlo ze řetězu, na druhou stranu mu to zatím vcelku uspokojivě vychází.

Šéf vydavatelství se ve zprávě dotkl také propíraného tématu distribučních platforem. „Herní trh je v dnešní době rozmanitější než kdy dřív. Distribuční platformy a technologie se vyvíjejí, ať už jde o zaběhlé hráče, nebo dravé nováčky. Obecně vítám nové možnosti a technologické pokroky, které nám umožňují efektivněji distribuovat obsah k širší základně fanoušků a hráčů. Je to šance, jak rozvířit ustálené obchodní modely, prostor pro nová partnerství a širokou paletu nových možností,“ vyjádřil se Lars Wingefors.

Prvním využitím onoho víru je pro THQ Nordic, potažmo Deep Silver, exkluzivní vydání Metra Exodus na Epic Store, což neznamená, že v oblasti marketingu předtím neexperimentoval. K vydání Darksiders 3 si kupříkladu najal cosplayerku Ruby True, na čemž by v dnešní době nebylo nic zvláštního, jenže ji v kostýmu Fury obsadil v ASMR videu.

Příjemný lechtavý pocit na kůži za krkem není zrovna to, co si většina z nás na první dobrou asociuje s Darksiders, takže se série videí dočkala podobně rozporuplných ohlasů jako samotná hra. Rozhodně se ale nedá říct, že by se THQ Nordic bál zkoušet nové věci.

Nejnovější články