Vývojáři EVE Online míří na Oculus Rift a stavějí hráčům monument
zdroj: tisková zpráva

Vývojáři EVE Online míří na Oculus Rift a stavějí hráčům monument

6. 2. 2014 12:02 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Když už si člověk řekne, že hry islandského studia CCP (EVE Online nebo VR akce EVE: Valkyrie) v jejich kreativitě už jen těžko něco překoná, CCP dokáže, jak hrubě jsme mýlili. A tak se v jeden den sešly hned dvě pikanterie ze severské scény. Tou první je nové info ohledně vesmírné střílečky EVE: Valkyrie, po níž se promptně přesuneme k další nečekané události ohledně komunity EVE Online.

Na počátku EVE: Valkyrie byla experimentální technologie demo pro Oculus Rift. To však sklidilo nemalé ovace a loni v létě tak bylo oznámeno překování projektu do plnohodnotné, multiplayerově akční hry. Již tehdy se spekulovalo, že EVE: Valkyrie bude nezbytně vyžadovat 3D helmu, nyní se to však potvrdilo - Valkyrie tak bude přímo jedním z vlajkových, exkluzivních titulů vydaných přímo po boku s Oculus Rift.

A že se CCP nebojí, dokazuje i avizovaná druhá novina, plánovaná stavba EVE Universe Monument. Ten by měl byl odhalen na 30. dubna před letošním EVE Fanfestem, přičemž na pětimetrovém trupu tohoto památníku prý budou vyryta veškerá jména "hlavních postav" hry, čili všech lidských hráčů. Jestli to není úplně jasné, tak ano: CCP hodlá monument postavit ve skutečném světě, nikoliv uvnitř hry.

Součásti seznamu jmen bude rovněž památka zesnulých hráčů, uvnitř pod granitovou strukturou bude k nalezení také časová kapsle (!), přesněji pohřbený notebook obsahující videa i zprávy jak od hráčů, tak od vývojářů. Můžeme se domnívat, že než dojde k jejímu otevření, CCP nás ještě mnohokrát překvapí dalšími nečekanými výstřelky.

Nejnovější články