Warner Bros stáhli kvůli technickým problémům Batman: Arkham Knight ze Steamu
zdroj: tisková zpráva

Warner Bros stáhli kvůli technickým problémům Batman: Arkham Knight ze Steamu

25. 6. 2015 10:22 | Téma | autor: Aleš Smutný |

To je zase nadělení. Warner Bros si tedy vydání PC verze Batman: Arkham Knight za rámeček nedají. Technické problémy, které PC verzi sužují jsou rozhodně za hranicí snesitelných, předpokládatelných komplikací vyplývajících z hardwarové roztříštěnosti platformy. Zamčení FPS na 30 je nakonec to nejmenší, co hráče trápí, závažnější jsou drastické propady FPS, zamrzání, padání apod. Logická burácivá odpověď zákazníků nakonec vyústila v nasypání si tuny popela na hlavu a stažení hry z prodeje na Steamu.

Jediné, co se na problémovém vydání dá pochválit je rychlá reakce Warner Bros, kteří se nebáli jít i do tak radikálního kroku jako je zastavení prodejů. Vydavatel dodal i oficiální vyjádření: „Chceme se omluvit těm z vás, kteří mají problémy s PC verzí Batman: Arkham Knight. Bereme tuto záležitost velmi vážně a proto jsme se rozhodli pozastavit další prodeje hry, dokud problémy nevyřešíme. Velmi si ceníme svých zákazníků a víme, že je zde mnoho hráčů, kteří si hru na PC užívají, ale chceme, aby byl PC zážitek lepší pro všechny.“

Pozoruhodné je, že Warner Bros přímo vyzývají k tomu, abyste v případě nespokojenosti využili systém refundací na Steamu a nebo zašli hru reklamovat ke svému prodejci. Otázkou nyní je, jak dlouho budou dodatečné technické úpravy trvat. Je celkem možné, že se dodatečné úpravy portu přelijí do rámce týdnů.

Situace je podobná jako s další velkou hrou Warner Bros – Mortal Kombat X. Na ní pracovalo studio High Voltage Software. Právě PC verze bojovky si vysloužila pořádnou kritiku za technické problémy, které až po pár týdnech upravily mohutné patche. Na Arkham Knightovi pracoval pro změnu tým Iron Galaxy Studios, kteří stojí třeba za portováním Batman: Arkham Origins.

zdroj: Rocksteady

Nejnovější články