Warner Bros vrátí peníze všem majitelům PC verze Batman: Arkham Knight
zdroj: tisková zpráva

Warner Bros vrátí peníze všem majitelům PC verze Batman: Arkham Knight

2. 11. 2015 11:16 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Vydání Batman: Arkham Knight na PC se řadí mezi asi největší průšvihy v téhle sféře herního byznysu. Ne, že by se spoustě nezávislých her nepovedly ještě větší průšvihy, ale za nimi jaksi nestojí velký vydavatel a zkušené studio. A i když se po stažení Arkham Knight na Steam vrátil v nové, opravené verzi, některé problémy nezmizely. Warner Bros na to konto vyhlásili, že všichni majitelé hry na Steamu mají právo na refundaci a to bez ohledu na to, jak dlouho titul hráli a kdy jej koupili.

V oficiálním prohlášení si můžete přečíst následující: „Je nám opravdu líto, že je i nadále mnoho našich zákazníků nespokojeno se stavem PC verze hry. Na tom, aby byla ve stavu, který si jako zákazníci zasloužíte, jsme tvrdě pracovali, ale chápeme, že i tak se mnoho z vás potýká s problémy. Proto až do konce roku 2015 budeme nabízet plnou refundaci bez ohledu na to, jak dlouho jste hru hráli. Stejně tak můžete vrátit Season Pass, ale jen společně s hlavní hrou (ne samostatně jen Season Pass). Těm z vás, kteří u hry vydrží, slibujeme, že budeme nadále pracovat na nápravě chyb a vysvětlíme věci, jež opravit nemůžeme.“

To, že refundace proběhnou bez problémů potvrdilo v editaci původní zprávy i Valve s tím, že nyní o refundaci mohou zažádat i ti, kteří ji dříve zkoušeli a systém je odmítl. Samozřejmě, ačkoliv se prohlášení týká refundací na Steamu, už dříve Warner Bros jasně deklarovali, že pokud nejste se stavem hry spokojeni a máte ji v krabicové verzi, máte jít do obchodu a titul reklamovat.

Warner Bros tak de facto vyhlašují kapitulaci, i když se dle jejich slov na opravách hry bude nadále pracovat. Je to asi jediný možný krok, jaký mohla firma jejich postavení provést, aby neutrpěla ještě větší škody na svém renomé. Ne, že by už tak nebyly ony škody celkem závažné. Samozřejmě se tak Warner Bros vystavují i riziku, že hru budou refundovat i ti, kteří ji spokojeně hráli bez větších problémů a klidně i dohráli, ale to už zjevně vydavatele trápí ze všeho nejméně.

zdroj: Archiv

Nejnovější články