XCOMu podobný Phoenix Point své vydání připomíná trailerem
zdroj: tisková zpráva

XCOMu podobný Phoenix Point své vydání připomíná trailerem

25. 11. 2019 17:20 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Taktická tahová akce Phoenix Point od tvůrce původního X-COMu Juliana Gollopa ještě ani nestihla vyjít, a už si prošla mnohým. Po úspěšně zafinancované kampani na Figu přišlo oznámení exkluzivity na Epic Games Store a také několik odkladů. Hra kupodivu nakonec stíhá vyjít ještě letos a před Vánoci, tvůrci ale podle všeho budou finální produkt ladit až do poslední chvíle. A nejspíš i po vydání.

Stejně jako v X-COMu to pro pozemšťany ve Phoenix Pointu nevypadá moc růžově. V roce 2047 je Země okupovaná mimozemšťany, tentokrát inspirovanými zrůdami od H. P. Lovecrafta, kteří se soustředí na vyhlazení lidstva. Phoenix Point je jednou z posledních obranyschopných základen, která se musí spojit s ostatními přeživšími a společně emzáky pomocí značně omezených zdrojů zahnat.

zdroj: Archiv

Stejně jako v nových XCOMech se mimozemšťani mezi jednotlivými misemi budou adaptovat na vaši taktiku a díky urychleným mutacím budete muset v jejich likvidaci být stále vynalézavější. Mimo tuto hrozbu ale budete válčit i s lidskými frakcemi, tedy za předpokladu, že se k nim nepřipojíte.

zdroj: Archiv

Disciples of Anu kupříkladu uctívají mimozemského boha a cesta k přežití lidstva podle nich tkví v křížení lidí s mimozemšťany, vojenská organizace New Jericho zase propaguje pouze použití hrubé síly, Synedrion jsou pak radikálními ekology, kteří podporují koexistenci a partnerství s emzáky, jehož chtějí dosáhnout skrz pokročilé technologie.

zdroj: Archiv

Mimo konkrétní taktické mise si tedy budete muset dávat pozor i na „větší obrázek“ budoucnosti lidstva v rozhraní podobném 4X strategiím. Jak světová mapa a její příležitosti, tak i mise pracují s procedurálním generováním prostředí a úkolů. Své vlastní poslání totiž kromě vás budou mít i samotní emzáci, vy jim musíte plány překazit a u toho se ještě během tahů soustředit na své vlastní.

zdroj: Archiv

Phoenix Point vychází na Epic Games Store, tentokrát snad definitivně, 3. prosince ve 20:00. Stejně tak by se ho měli dočkat předplatitelé Microsoft Game Passu, byť tvůrci nezaručují, že se tam objeví přesně ve stejnou chvíli. Jejich přípravy každopádně finišují, co se týče oprav chyb či balancování dříve nevyvážených zbraní.

Nejnovější články