Z Activisionu odchází po osmi letech jeho šéf Eric Hirshberg
zdroj: tisková zpráva

Z Activisionu odchází po osmi letech jeho šéf Eric Hirshberg

19. 1. 2018 12:00 | Téma | autor: Adam Homola |

Ani veterán, ani nováček. Eric Hirshberg působil jako šéf Activisionu osm let, což je třeba o cca dva roky déle, než jak dlouho to svého času vydržel na pozici šéfa EA John Riccitiello. Hirshberg neoznámil důvod odchodu ani své budoucí pracoviště, jen slušně poděkoval a oznámil, že na své pozici skončí k 31. březnu.

Na rozdíl od Riccitiella ale odchází Hirshberg s velkou parádou. Pod jeho vedením se firmě loni podařilo vyrukovat s Destiny 2 i Call of Duty: WWII, přičemž obě hry se v posledních měsících minulého roku prodávaly jako rohlíky.

Zmínit můžeme i neméně úspěšný remake prvních tří dílů série Crash Bandicoot, Skylanders, nebo v podstatě jakoukoliv sérii, ve které měl Activision od roku 2010 prsty. Mohli bychom říct, že i série Call of Duty pod Hirshbergovým vedením vzkvétala. V roce 2012 vyšlo populární a masivně úspěšné Black Ops II, následované sice vlažně přijatým Ghosts, ale Advanced Warfare i aktuální WWII dávají na díly jako Infinite Warfare zapomenout.

Hirshbergův přímý nadřízený a šéf celého Activision Blizzard, Bobby Kotick, přeje svému kolegovi v oficiální zprávě na blogu Activisionu jen to nejlepší a nemůže si ho vynachválit, a nepřekvapivě podobná slova pak putují i z úst Hirshberga směrem ke Kotickovi.

Kam se Hirshberg chystá zatím nevíme. Neprozradil totiž ani, zda chce i nadále setrvat v herním průmyslu, nebo ne. Stejně tak neznáme jeho nástupce. Oficiální zpráva končí jenom větičkou, že „Activision Blizzard příštího šéfa Activisionu nyní aktivně hledá.“ Firma má na hledání čas do konce března, kdy Hirshberg definitivně odejde.

Nejnovější články