Z EA odchází veterán DICE a hlavní šéf designu Patrick Söderlund
zdroj: tisková zpráva

Z EA odchází veterán DICE a hlavní šéf designu Patrick Söderlund

15. 8. 2018 12:56 | Téma | autor: Adam Homola |

Jeden z dlouhodobě vysoce postavených manažerů EA, Patrick Söderlund, odchází. Zatím se ještě neví, jestli pouze z EA, nebo i z celého herního průmyslu, nicméně šéf jednoho z největších západních vydavatelů se se svým kolegou už veřejně rozloučil. Söderlund zůstane v EA ještě po dobu tří měsíců, kdy všechno předá svému zatím nejmenovanému nástupci, načež definitivně odejde.

Pro strukturu a organizaci v rámci jednotlivých studií EA to žádné radikální změny neznamená, byť se menší škatulata přeci jen uskuteční. Experimentální divize SEED spadající pod Johana Anderssona se přidá pod hlavičku ostatních studií EA, ale na inovacích a pokročilém designu bude pracovat i nadále.

Iniciativy EA Originals a EA Partners pak přejdou pod křídla Strategic Growth Group, ale žádné další přesuny studií či divizí firmy zatím Söderlundův odchod nespustil.

Söderlund byl dříve známý především jako šéf studia DICE, které EA koupila v roce 2006. Následně se přesunul z DICE přímo do managementu EA, kde stoupal po kariérním žebříčku, až se dostal do stádia, kdy dohlížel na všechna studia EA. Jeho poslední pozice, ze které nyní odchází, zní chief design officer.

Během svého působení v EA měl mít Söderlund klíčovou roli například v rozšíření enginu Frostbite napříč ostatními studii EA, nemluvě samozřejmě o jeho dřívějších zásluhách na fungování DICE, respektive Battlefieldu.

Poněkud pikantní je, že si byla EA manažerských kvalit Söderlunda vědoma a chtěla si ho udržet za každou cenu – přesněji řečeno za cenu 20 milionů dolarů, které Söderlundovi vyplatila minulý rok jako bonus. Ten byl za zásluhy, schopnosti, veleúspěšný Battlefield 1 a mimo jiné také za to, aby si EA Söderlunda ve firmě udržela i nadále, jak sděluje Kotaku.

EA tehdy totiž prozradila, že Söderlund může být se svými zkušenostmi a schopnostmi velmi žádaným artiklem nejen u přímých konkurentů v herním průmyslu. Dost možná se ho tak někdo snažil přeplatit a přetáhnout na svoji stranu, což EA loni vyřešila obrovským finančním bonusem. Kam Söderlund zamíří, bychom se mohli dozvědět ještě letos.

Nejnovější články