Za podpoření kickstarteru The Bard's Tale IV dostanete původní trilogii
zdroj: tisková zpráva

Za podpoření kickstarteru The Bard's Tale IV dostanete původní trilogii

12. 6. 2015 11:25 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Brianu Fargovi se podařilo s Electronic Arts vyjednat velmi sympatickou věc. Jeho studio inXile Entertainment získalo práva na vydání původní The Bard's Tale trilogie, tedy The Bard’s Tale, The Bard’s Tale II: The Destiny Knight a The Bard’s Tale III: Thief of Fate. Stane se tak v rámci odměn za podpoření kickstarterového projektu čtvrtého dílu a to v cenové hladině od 20 dolarů.

„EA nám vyšli vstříc a nic nenamítali a tak jim opravdu děkujeme za to, že můžeme tuhle akci spustit,“ pochvaluje si Fargo. Jelikož původní trilogie vycházela v letech 1985-88, v momentální podobě by to měly hry na moderních počítačích poněkud problematické. Fargo se proto obrátí na původní programátorku trilogie Rebeccu Heineman, která vede studio Olde Sküül, aby updatovala všechny tři hry pro potřeby současných strojů. Nemělo by pro ni jít o nic netradičního, protože Olde Sküül se právě na tohle specializuje, vizte jejich stránky.

InXile by měl backerům dodat emulovanou verzi původní trilogie co nejdříve po dokončení kickstarterového projektu, jakmile rozběhnou stránky, skrze které budou hry distribuovat. Nicméně vše bude záviset na rychlosti práce Heineman a tak Fargo nemůže slíbit konkrétní datum. The Bard's Tale IV zatím nevybrala požadovaný milion a čtvrt, nicméně vzhledem k tomu, že má projekt ještě 28 dní času a chybí mu méně, než 70 tisíc dolarů, dá se říci, že už je hotovo. Tedy, ne hotovo, ale vybráno. Jak bude nová hra vypadat si prohlédněte na prvním in-engine videu níže.

zdroj: Archiv

Nejnovější články