Za ženu si kooperaci v Assassin's Creed Unity nezahrajete kvůli náročnosti produkce
zdroj: tisková zpráva

Za ženu si kooperaci v Assassin's Creed Unity nezahrajete kvůli náročnosti produkce

11. 6. 2014 14:05 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Vyvíjet hru vyobrazující celou historickou periodu není nic jednoduchého – občas na nebohého vývojáře čeká Sofiina volba v podobě rozhodování mezi další opulentní mapou nebo novými postavami. Nějak tak alespoň mluví Alex Amancio, kreativní ředidel vývoje Assassin's Creed Unity, který v rozhovoru pro Polygon vysvětloval, proč v kooperaci nebude možné hrát za ženské asasínky. 

Důvodem je podle něj "produkční realita". Amancio tvrdí, že by bylo třeba udělat dvojnásobný počet assetů čili modelů postav, animací nebo namluvených hlášek. Level designér se vskutku krásným jménem Bruno St. Andrea v jiném rozhovoru pro Polygon přiblížil, že by dle něj bylo potřeba znovu vytvořit až 8000 animací.

"Ještě nedávno jsme to (možnost hrát v kooperaci za ženskou postavu) měli v plánu, je to však otázka zaměření naší produkce," vysvětloval rovněž James Therien, technický ředidel Ubisoftu. "Chtěli jsme si být jisti, že vytvoříme skutečně nejlepší možný zážitek. Ženské postavy by znamenaly nutnost předělat spoustu animací a kostýmů. Zdvojnásobilo by to nezbytnou práci. I když je to něco, co chtěl tým skutečně udělat, museli jsme to zavrhnout."

Assassin's Creed Unity zdroj: tisková zpráva

Kooperativní složka Assassin's Creed Unity nemá být hlavní náplní hry, nýbrž pouze doplňková část, z čehož možná pramení i její menší význam. V kooperaci bude možné hrát se třemi dalšími kolegy, její možné propojení se singleplayer dějem je však prozatím spíše mlhavé. Multiplayer sám o sobě je ostatně v sérii Assassin's Creed spíše přívěškem k tomu podstatnému, prožitku jednoho hráče.

Problematika ženských herních hrdinek samozřejmě není nutně černobílá ("Musejí tam být, jinak sexizmuz!"), stejně jako nemusí nabízet jenom omezenou paletu ultradrsných gerojek nebo nevinných obětí, jak ostatně na příkladu nového dobrodružství Lary Croft demonstruje E3 úvaha na Gamasutře. Je ale poněkud ironické, že když už i Call of Duty nabízí možnost rozdávat headshoty genderově vyváženě, Assassin's Creed Unity na podobnou možnost v kooperaci kašle. 

Přitom by holčičí vražedkyně mohly být nejenom přepnutým mužským asasínem, ale mít i vlastní paletu zbraní a stealth možností, které by ve finále obohatily herní jídelníček. Stálo by to dost práce a samozřejmě i peněz, ale ...právě z toho důvodu vlastně ženské asasínky v kooperaci nebudou. Holt ani Ubisoft nemá miliony na rozhazování. Inu, třeba se dočkáme někdy jindy.

Nejnovější články