Začal letní výprodej na Steamu - co (by) si koupila redakce Games.cz
zdroj: tisková zpráva

Začal letní výprodej na Steamu - co (by) si koupila redakce Games.cz

24. 6. 2016 19:15 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Letní slevy na GOGu skončily, podobné cenové šílenství začalo na Steamu. V průběhu následujících dní jsou k mání všechny možné tituly s různě velkou slevou oproti ceně normální. A protože nejsme jiní než vy, máme také seznam her, které bychom asi za plnou cenu minuli, ale ve slevě jen těžko odoláme. Proto jsme dali dohromady redakční tipy na hry, které by vás mohly v probíhající letním výprodeji na Steamu zajímat.

ADAM

Middle-Earth: Shadow of Mordor

Trochu mdlý rok 2014 pro mě oživila jedna open world pecka – Middle-earth: Shadow of Mordor. Nebála nahlížet na okoukanou Středozem jinak, ale hlavně se hrála opravdu dobře. Jasná inspirace sérií Assassin’s Creed fungovala, a v kombinaci s nadpřirozenými schopnostmi hlavního hrdiny působila svěžím dojmem.

Povedenou hratelnost pak ještě oživoval dodnes unikátní systém Nemesis, kdy bylo vyřizování účtů s orky najednou osobní, drsné a uspokojující. Middle-earth: Shadow of Mordor by podle mě bylo škoda minout, obzvláště v aktuální slevě za něco málo přes tři stovky. Včetně všech DLC.

Stránka hry na Steamu

Max Payne 3

Velký návrat drsného Maxe byl rozporuplný, stejně jako přístup hlavního hrdiny k práci. Na hře pracoval Rockstar příliš dlouho a hra ve finále prodala příliš málo kusů na to, abychom se dočkali pokračování. Za mě je to velká škoda, protože Max Payne 3 řadím k těm nejpovedenějším střílečkám z pohledu třetí osoby z posledních let. Vývojáři zaslouží pochvalu už jen za odvahu změnit radikálním způsobem známého hlavního hrdinu.

Hlavní ale je, že se Max Payne 3 hraje prostě skvěle. Ovládání funguje, bullet time nezestárnul a efekty s ním spojené jsou pořád skvělé. Svůj „wow moment“ si můžete udělat i z relativně komorní přestřelky v garáži a nemusíte k tomu demolovat celé mrakodrapy. Třešničkou na dortu jsou pak drobné technické detaily jako reálné držení a nošení zbraní, propracované animace pohybu, nebo tradičně dobře napsané dialogy. Pokud vám holohlavý Max v roce 2012 utekl, nebojte se těch 135 Kč obětovat. Nebudete litovat.

Stránky hry na Steamu

BioShock Infinite

Můj vztah k sérii BioShock by se dal stručně popsat jako „love – hate“. Nemohu neobdivovat provedení příběhu, odvážné scenáristické kličky, unikátní prostředí a vůbec atmosféru Rapture a Columbie. Zároveň mě ale unavují chvílemi až ubíjející souboje a místy odfláknutý design. V BioShock Infinite jsou přitom oba kontrasty zdaleka největší.

Nejzajímavější a nejlépe zpracovaný příběh z celé trilogie táhne nahoru unikátní prostředí a dolů souboje. Infinite je pro mě často prachobyčejná arénová střílečka, kdy vývojáři líně střídají jednu více či méně uzavřenou arénu s nepřáteli za druhou. Časem už monotónní střílení a používání Vigorů sice prokládají zajímavými dialogy, ale vy už víte, že za rohem na vás čeká další aréna. I přesto všechno bych BioShok Infinite za dvě stovky doporučil. Kvůli příběhu, Elizabeth, Songbirdovi a finálnímu souboji.

Stránka hry na Steamu

Wolfenstein: The New Order

V posledních týdnech si sice všichni pochvalují ukázkový návrat Dooma, ale neměli bychom zapomínat, že to byl právě Wolfenstein, který dokázal, že oživení kdysi známé značky jde provést svěže a moderně. Že v rukou šikovného studia může ze stařičké a popravdě řečeno primitivní střílečky vzniknout dobrá moderní hra, která se nebojí nových postupů, moderních mechanik a občas i odvážných scén, ale zároveň nešlape po odkazu svého předchůdce.

To zvládá nový Doom také a dva roky před ním to dokázal i Wolfenstein: The New Order. Tehdy si hru vzali do parády vývojáři z Machine Games a i díky svým zkušenostem ze Starbreeze (Riddick, The Darkness) udělali povedenou singleplayerovou kampaň, která zvládala dobře střílení, stealth a v rámci možností i sympatické příběhové sekvence. Wolfenstein obrodu klasik od id Software začal, Doom ji potvrdil, a teď je na řadě nedávno oznámený Quake. Mezitím těch 270 Kč můžete B.J. Blazkowiczi na boj s nacisty klidně přispět.

Stránka hry na Steamu

ALEŠ

Shadowrun: Hong Kong

Třetí a nejpropracovanější díl kyberpunkového RPG od tvůrce slavné předlohy. Shadowrun: Hong Kong je hutné a textem překypující RPG, které staví především na propracovaném světě, skvěle napsaných postavách a stejně kvalitních rozhovorech. Pokud máte jen trochu vztah ke kyberpunku a v RPG vyhledáváte především roleplay složku, určitě byste tenhle kousek neměli minout. Tím spíš, že je k dispozici za směšných 7 eur, navíc už ve vylepšené Extended Edition verzi.

Jak název naznačuje, tentokrát je dějištěm exotické prostředí asijské metropole budoucnosti. Pokud byste ale zatoužili po trochu bližší lokaci, ve slevě je tentokrát jen za 3 eura i předešlý díl Shadowrun: Dragonfall - opět ve vylepšené edici Director‘s Cut. Pokud jste nehráli ani jeden titul, vřele vám je doporučuji, oproti Shadowrun Returns série zaznamenala velký vývoj a nabízí desítky hodin rozhovorů, tahových bitev a zkoumání unikátního a propracovaného světa.

Stránka hry na Steamu

Cities: Skylines

Po zklamání ze SimCity udeřilo studio Colossal Order jako blesk z čistého nebe se svou budovatelskou strategií Cities: Skylines. Ta přinesla zážitek, který si milovnici urbanistických her slibovali od SimCity, a úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. V Cities: Skylines jdou utopit desítky hodin, protože stavění a správa města je prostě radost. A až se vám vyčerpají všechny nápady, jak svou metropoli nadesignovat, může vám další možnosti nabídnout Steam Workshop, kde najdete spoustu obsahu od samotných hráčů.

Na Steamu je teď hra k dostání za 11 eur, přičemž je k dispozici i sleva na doplňující DLC. Ne, že by byla nutná, Skylines nabízí spousty zábavy už v původní verzi, za kterou teď dáte pár korun. Pokud jste měli chuť na stavění měst, ale vlastně jste si nebyli jistí, zda do Skylines investovat, aktuální cena už by vás mohla zlomit.

Stránka hry na Steamu

Darkest Dungeon

Desítky hodin nervydrásajících soubojů a cesta k cíli lemovaná mrtvolami desítek hrdinů. Nebudu zastírat, že po čase se z Darkest Dungeonu stává poměrně brutální grind, ale i přes to všechno jde pořád o velmi zábavný grind. Pokud jste jen trochu fanoušci náročných tahových strategií a uvítáte lehké RPG prvky, Darkest Dungeon vám prostě musí sednout.

Navíc hra vyšla před půl rokem a tvůrci z Red Hook Studios ji stihli významně vylepšit v rámci pravidelných updatů. Mimo jiné přidali nové povolání, náhodné události ve vaší vesničce, možnost měnit jednotlivé suroviny za jiné a především pečlivě odladili schopnosti jednotlivých povolání na základě hráčských postřehů. Na Steamu teď Darkest Dungeon koupíte za necelých 14 eur.

Stránka hry na Steamu

Battlefleet Gothic: Armada

Dva měsíce stará hra za 27 euro - to je rozhodně skvělá cena vzhledem k tomu, jak povedená Armada je. Studio Tindalos využilo licence na značku ze světa Warhammeru 40,000 tím nejlepším možným způsobem a vytvořilo atmosférickou realtime strategii, která vystihuje ducha universa, ale je přitom zcela přístupná i pro ty, kteří o něm mnoho neví. Battlefleet Gothic: Armada nabízí desítky hodin zábavy už v kampani za Imperiální flotilu, ale ještě větší potenciál se skrývá v multiplayeru, který, pravda, ještě teď dolaďují co do obtížnosti.

I tak ale dostanete RTS s netradičním zasazením i pravidly, kde záleží na vašem mikromanagementu v ovládání lodí i celkové strategii, kterou zvolíte na strategické mapě. Armada je příkladem toho, že se renesance her ze světa Warhammeru 40,000 ubírá správným směrem a stála za investici už v době, kdy byla za plnou cenu. Aktuální sleva už by nerozhodnuté zájemce měla přesvědčit, protože stále jde o nový titul, ale především velmi zábavnou hru.

Stránka hry na Steamu

Petr

Rise of Nations: Extended Edition

Náhoda, že posledních několik týdnů mám chuť si zahrát Rise of Nations, ale nemám chuť za hru platit plnou cenu, protože někde doma je zahrabaná originálka. Letní výprodej ale dilema ruší a myslím, že by mohlo i v případě celé řady čtenářů.

Rozšířená edice Rise of Nations se povedla výrazně lépe než v případě třeba Age of Empires a nabízí možnost zahrát si na dnešních systémech parádní průnik mezi Civilizací a Empire Earth – realtime strategii, která vás velmi zábavně protáhne napříč vývojem lidské civilizace.

Stránka hry na Steamu

Football Manager 2016

Jak snadné je doporučit v hodně solidní slevě koupi hry, u které jsem doposud strávil nějakých 112 hodin. Vím, na hardcore hráče Football Manager her to není žádný extra výkon, ale pro člověka, který pracovně potřebuje hrát i něco jiného, je to myslím docela dost.

Sleva navíc staví mimo argument celé řady lidí, že nemá cenu kupovat letošní ročník, protože nepřináší žádný zásadní posun oproti tomu předešlému - jenom statistiky. Je to pravda, částečně, ale za těch pár šupů se člověk rád přesvědčí na vlastní oči – a pak lituje probdělých nocí.

Stránka hry na Steamu

Stellaris

Na začátku května vydaná vesmírná strategie Stellaris sbírala rozporuplné dojmy. Jedna část hráčů je víceméně spokojená až nadšená, druhá pokusu o vesmírnou Civku od Paradoxu vyčítá chabou prostřední část hry. Tvůrci z Paradoxu už ale zrovna na tomto problému solidně zapracovali, a navíc chystají celou řadu další úprav a vylepšení.

Stellaris mě tedy bavila už v základu, ale bude časem ještě lepší. A nedá se čekat, že půjde do dalších slev dříve než na podzim. Současná desetiprocentní sleva se tedy může zdát malá, ale každá ušetřená koruna za ten kopec zábavy se podle mého počítá.

Stránka hry na Steamu

X: Rebirth Complete

X: Rebirth byla na začátku hodně rozbitá hra. Na konto spousty updatů a dvou velkých datadisků se ale tvůrcům z Egosoftu podařilo něco, v co doufal jen málokdo: udělat z Rebirth hru, kterou původně slibovali.

Za 17 éček tak nyní ve slevě získáte výborný a komplexní vesmírný sandbox, ve kterém se můžete zahrabat na desítky až stovky hodin. Stejně jako ve Football Manager 2016. Mít víc času, tak možná z těchto dvou her nevylezu. Za tuhle cenu berte všema deseti.

Stránka hry na Steamu

Nejnovější články