Začaly obří slevy na Steamu, máme pro vás tipy na ty nejlepší
zdroj: tisková zpráva

Začaly obří slevy na Steamu, máme pro vás tipy na ty nejlepší

26. 6. 2019 12:13 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Strategie Steamu je sice předvídatelná, ale taky účinná: Na začátku léta otevře stavidla slev a zatopí naše myšlenková ústrojí tolika výhodnými nabídkami, že si navzdory rozumu stejně přidáme aspoň dvě, tři položky do neustále bobtnající knihovny, kterou nikdo nikdy nedohraje. Nejinak je tomu i tentokrát. Slevy jsou tady a jsou veliké. A kdyby se vám nechtělo utrácet, máte šanci vyhrát hry ze svého seznamu přání zdarma.

Slevy běží od včerejšího večera a potrvají až do 9. července, takže je spousta času prolézt všechna zákoutí a vybrat si pár nových her, které by se vám líbily. Za normálních okolností by člověk hned běžel do svého seznamu přání a hledal, kolikaprocentní slevy se dočkaly jeho vysněné tituly, ale v tomhle případě se možná vyplatí chviličku počkat.

Probíhá totiž Velká cena Steamu, kde proti sobě závodí pět různých týmů. Vy si jeden vyberete a plněním různých úkolů získáte body turba, kterými posunete svůj tým kupředu. Úkoly jsou v podstatě takové achievementy buď ve hrách, které vlastníte, nebo ve hrách, které jsou na Steamu zdarma. Já mám třeba za úkol osvobodit pár tisíc zajatců v Total War: Warhammer nebo zlikvidovat prvního bosse v Path of Exile.

A co se stane, když se budete hodně snažit a třeba si i koupíte nějakou hru, abyste navýšili kapacitu svého nitra? Každý den v sedm hodin večer se vyhodnotí vítězná trojice týmů a jejich náhodní členové obdrží zdarma vždy první položku svého seznamu přání, takže by možná nebylo od věci tam přesunout jednu z dražších položek. Na úplném konci Velké ceny se pak opět náhodně vybere tisíc členů každého ze tří nejlepších týmů, kteří obdrží hned tři vrchní položky z wishlistu.

Uvidíme, kolik lidí se do soutěže zapojí, ale zatím suverénně vede tým Corgi, jehož jsem součástí, protože to jsou milí hafani. Není to ale nutně ta nejtaktičtější volba, protože čím víc lidí, tím menší šance, že vás náhodný los vybere. Z týmu vítěze je vybráno 300 lidí (kteří, pozor, přispěli svému týmu alespoň nějakými body), ale možná je ideální zvolit si některý z menších týmů a pokusit se urvat druhé místo, kde sice bude odměněno jen 200 lidí, ale šance, že to budete zrovna vy, by teoreticky mohla být vyšší.

Na závěr se s vámi členové redakce podělí každý o tři tipy na pěkné slevy, které je na Steamu zaujaly:

Aleš Smutný

Battlefleet Gothic: Armada II (odkaz na Steam zde): Dost možná nejlepší hra z univerza Warhammer 40,000. Megalomanské vesmírné souboje, ta správná grimdark nálada… Za nějakých 680 Kč (33% sleva) to fakt stojí a dokonce nemusíte být fandy WH40K (ale měli byste).

Nioh: Complete Edition (odkaz na Steam zde): Brilantní mix Onimushy a Souls her i s datadisky za 500 Kč, tedy se 60% slevou? Tady prostě není co řešit. Sekiro je skvělá hra, ale Nioh je pro mne někde jinde.

XCOM 2 Collection (odkaz na Steam zde): Skvělá základní hra a ještě lepší datadisk War of the Chosen, plus všechna drobná DLC, to vše za něco přes 700 Kč je prostě skvělý deal (a 77% sleva). Přidejte k tomu mody jako Long War a máte zábavu na dalších pár let.

Patrik Hajda

Série Truck Simulator (odkazy na Steam zde a zde): Já vím, české kamiony jsou ve slevě možná častěji než za plnou cenu, ale kdekdo jistě čeká na další příležitost ukořistit některé z mnohých DLC za hubičku. Jak American, tak Euro Truck Simulator jsou za 120 Kč a většina jejich rozšíření za polovic či ještě míň. Jen ten nový Washington zůstal nedotčený, ale Oregon a Nové Mexiko, respektive Itálie, Skandinávie a okolí Baltského moře, doplní vaši mapu za zlomek ceny.

Kingdom Come: Deliverance (odkaz na Steam zde): České realisticky pojaté RPG není ve slevě poprvé, proto není ani tolik zajímavá základní hra za 450 Kč, ale spíš teprve před pár dny vydaná královská edice, která v sobě snoubí všechny vydané dodatky. Sleva v jejím případě není tak markantní, ale každá stovka dobrá, ne? A pokud vám chybí jen některé z mnohých DLC, tak i na nich leccos ušetříte.

Hard West (odkaz na Steam zde): Westernová tahovka nakonec nebyla takovou peckou, jakou jsme mohli z propagačních materiálů očekávat, ale rozhodně měla své kvality. Hra dokázala zaujmout prostředím a taktické přestřelky dodávaly patřičné uspokojení. Právě teď je na Hard West ten nejlepší čas, než na scénu dorazí Desperados 3. A celá hra jen za 50 korun? Za to si dneska nekoupíte ani kafe…

Jirka Svák

Planescape Torment: Enhanced Edition (odkaz na Steam zde): Je tady ještě někdo, kdo nehrál nejlepší RPG všech dob? Máte šanci to dohnat s vylepšenou edicí, která funguje bez problémů na nových systémech a umožňuje nastavit rozlišení až 4K. A je za historicky nejnižší cenu: 3,99 €, v přepočtu asi 100 Kč!

Thronebreaker: The Witcher Tales (odkaz na Steam zde): U historicky nejnižší cenovky ještě zůstanu. Najdete ji přilepenou na nejlepším RPG minulého roku podle naší redakce. Není co řešit.

Tyranny (odkaz na Steam zde): Bohužel (nebo bohudík?) mám pro RPG slabost, tak i třetí tip bude ze stejného ranku. Ačkoli Tyranny nepatří mezi tak profláklé tituly jako Divinity: Original Sin 2 nebo Pillars of Eternity, jde o klenot mezi moderními izometrickými hrami na hrdiny. Nyní ve výprodeji s 50% slevou.

Adam Homola

Two Point Hospital (odkaz na Steam zde): Příjemný nástupce legendární Theme Hospital tu a tam selhává, ale většinou obstojí. Zábavná hra s duší, kterou za ty čtyři stovky nejde nedoporučit.

Rise of the Tomb Raider (odkaz na Steam zde): Asi nejlepší novodobý díl desítky let trvající série za necelé dvě stovky? Za tuhle cenu navíc nedostanete jen hru, ale i season pass, a zahrát si můžete i ve VR.

Frostpunk (odkaz na Steam zde): Výborná, a hlavně jiná strategie, která jde na věci po svém a nebojí se inovovat. Navíc se svou mrazivou tématikou v aktuálních vedrech láká pomalu víc než pořádně vychlazený drink.

Šárka Tmějová

Assassin’s Creed Odyssey (odkaz na Steam zde): Letos se nového Assassin's Creed nedočkáme, takže máte spoustu času dohnat resty v podobě toho loňského řeckého, nyní za polovičku.

South Park: The Stick of Truth (odkaz na Steam zde): Od South Parku bych normálně nečekala nic jiného než vtipy o prdění a politice, za The Stick of Truth nicméně stojí RPG mágové z Obsidianu a za 150 Kč je to prakticky krádež. A já korporace okrádám ráda.

South Park: The Fractured But Whole (odkaz na Steam zde): Druhý díl za stejnou cenu, 90 % sleva... Čmajz!

Vašek Pecháček

Borderlands: The Handsome Collection (odkaz na Steam zde): Začneme slevou, která je stejně šílená jako barevný svět Borderlands. Kolekce dvojky se všemi dodatky a, pravda, průměrného Borderlands: The Pre-Sequel ve slevě 98 % za 153 korun? Pravda, sleva je to kvůli bundlu zkreslená, ale vzhledem k tomu, že stejná kolekce se u Microsoftu prodává za plných 60 dolarů... Děkuji, beru.

Civilization VI (odkazy na Steam zde a zde): Civka VI za něco málo pod 400 Kč je dobrá nabídka, tečka. Tahle strategie je schopná vám ukrást tolik hodin, až vám to nebude milé a naučíte se „syndrom ještě jednoho tahu“ proklínat. Ale zároveň si to užijete! Rozhazovační čtenáři by klidně mohli kliknout na druhý odkaz a sáhnout po Gold edici s hromadou národů a rozšířením Rise and Fall za 750 Kč.

Wolfenstein II: The New Colossus (odkaz na Steam zde): Zakončíme to BJem. Druhý díl rebootované série o postrachu všech národních socialistů je výborná zábava plná akce, plížení a explozí. A navíc můžete kopnout Hitlera přímo do ksichtu, což za 500 korun stojí.

Nejnovější články