Zahrajte si o víkendu zadarmo Skyrim, Wildlands, Distrust i Ballistic Overkill
zdroj: tisková zpráva

Zahrajte si o víkendu zadarmo Skyrim, Wildlands, Distrust i Ballistic Overkill

13. 4. 2018 16:28 | Téma | autor: Adam Homola |

Že jste měli nějaké plány na víkend? Tak je můžete rovnou hodit z okna. Na Steamu probíhají bezplatné víkendy vcelku pravidelně, ale tentokrát se nám tu sešly rovnou čtyři povedené hry, které můžete hrát celý víkend úplně zadarmo, a dvě z nich navíc nejen na PC: Skyrim, Wildlands, Distrust a Ballistic Overkill.

Těžko bychom asi hledali někoho, kdo ještě nehrál Skyrim. Nejen díky svým kvalitám, ale i díky častým slevám se dostal do rukou snad každému alespoň trochu RPG pozitivnímu hráči. Jenže hráli jste The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition?

Leckdo by samozřejmě mohl namítat, že speciální edice není potřeba, protože mody. Proti takovému argumentu nejde nic říct. Kdo chce, nechť si původní Skyrim vymoduje k obrazu svému. Jenže tu pořád máme nezanedbatelné množství hráčů, kteří se mody jednoduše nechtějí zabývat nebo kterým Skyrim tehdy utekl.

Special Edition je tak ideálním bodem, jak na tenhle rozjetý vlak naskočit a vyzkoušet si jedno z nejpopulárnějších moderních RPG. Hra už sice pravda trochu zastarala, ale pokud jste třeba s pořízením speciální edice váhali, můžete si ji tento víkend bezplatně vyzkoušet a pak se případně rozhoupat ke koupi.

zdroj: Archiv

Bethesda přihodila k bezplatnému víkendu rovnou i slevu, v níž můžete Skyrim Special Edition koupit o polovinu levněji, tedy v přepočtu za zhruba pětistovku. Bezplatný víkend a slevu najdete navíc i na Xboxu One. Na PlayStationu 4 sice bezplatný víkend nedostanete, ale 50% slevu najdete i tam.

O postup, kterého se vám podaří během bezplatného víkendu dosáhnout, se samozřejmě nemusíte bát. Po zakoupení plné hry se vám všechno přenese a nepřijdete tak ani o minutu hraní.

Wildlands

Pokud už máte fantasy plné zuby a raději si hrajete na vojáčky, a zároveň se vám nechce pronikat do Army či jiných podobných více či méně realistických simulátorů, je tu Ghost Recon Wildlands, singleplayerová/kooperativní/PvP akce od Ubisoftu, která nepřestává překvapovat.

Wildlands vyšla už před rokem a v sérii bezplatných updatů dostala v uplynulých dvanácti měsících hromadu obsahových aktualizací. Jednou z těch nedávných byl Predátor a aktuálně se do hry dostal i starý známý Sam Fisher ze série Splinter Cell.

Od Wildlands rozhodně nečekejte zajímavý či dobře podaný příběh, nedej bože propracované a zapamatovatelné postavy. Vývojáři tyhle nedostatky ale naštěstí vynahrazují zábavnou sandboxově-emergentní hratelností, kdy jste společně se třemi dalšími elitními „Duchy“ vysazeni do obrovské Bolívie.

zdroj: Archiv

Běháte/přejíždíte/přelétáváte tak od jednoho nepřátelského kempu či města k druhému a snažíte se přijít na to, jak všechny co nejefektivněji sejmout. Všechno je přitom na vás, tudíž můžete nasadit tlumiče, zalehnout do vysoké trávy a snažit se to všechno udělat potichu a čistě. Vývojáři vám ale nebrání ani v opačném extrému, kdy si vlezete za stacionární rotační kulomet a začnete kropit všechny kolem sebe.

V obří Bolívii můžete navíc blbnout jak sami, tak až se třemi kamarády. V multiplayeru je Wildlands ještě o fous lepší, což platí i o zajímavě zpracovaném a neustále rozšiřovaném PvP módu Ghost War. V něm se proti sobě postaví dva týmy o čtyřech velmi specializovaných hráčích a vyhrává buď tým přeživších, nebo tým, který splní daný úkol.

Stejně jako v případě Skyrimu je bezplatný víkend Wildlands nejen na PC – tentokrát je vedle Xboxu One i na PlayStation 4 a opět je všude se slevou. Taktickou akci od Ubisoftu teď můžete sehnat v přepočtu také za cca 500 Kč.

Ballistic Overkill

U střílení ještě chvilku zůstaneme, neboť třetím dílem do bezplatné víkendové skládačky je akce Ballistic Overkill. Ta je jakýmsi mixem Call of Duty, Overwatche a Counter-Strike. Od každého si hra bere něco, a i když podle SteamCharts nemá zrovna největší komunitu pod sluncem, podle reakcí hráčů na Steamu je prý docela fajn.

Ballistic Overkill nabízí hned několik různých módů, map i tříd, kdy si můžete vybrat například tanka, berserkera, shadow, marskmana a další. Každý umí něco, každý se hodí na něco trochu jiného a ideálně byste si měli tým poskládat tak, aby se třídy doplňovaly. Pokud tedy zrovna nehrajete free for all.

Plná verze Ballistic Overkill je při příležitosti bezplatného víkendu samozřejmě také ve slevě, a pokud by vás snad tohle střílení zaujalo a z nějakého důvodu nechcete hrát Overwatch/Rainbow Six Siege/Call of Duty, bude vás hra stát jen 152 Kč.

ss_5772178d78ffe1ced3a1846b44f5cb34d78d06af.1920x1080 zdroj: tisková zpráva

Distrust

Poslední bezplatnou víkendovkou na Steamu je nezávislý survival Distrust, který svoji inspiraci Carpenterovou Věcí nijak nezakrývá. Pokud jste snad tenhle výborný horor z roku 1982 neviděli, tak to urychleně napravte (ale pozor na prequel z roku 2011, ten klidně vynechte).

V Distrust fungují věci velmi podobně jako ve Věci. Jednoduše se musíte snažit přežít ve velmi nehostinném mrazivém prostředí, po kterém nepobíhají jenom lidé. Navíc nikdy nevíte, komu můžete věřit, protože z nevinně vypadajícího člověka se může kdykoliv vyloupnout nepěkné monstrum.

Distrust můžete hrát navíc v kooperativním režimu s kamarádem. Hra má na Steamu taktéž pozitivní recenze, a kdybyste se ji na základě bezplatného víkendu rozhodli zakoupit, vyjde vás to opět jenom na cca 152 Kč.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články