Zápletka chystané sci-fi akce Destiny od Bungie připomíná Halo
zdroj: tisková zpráva

Zápletka chystané sci-fi akce Destiny od Bungie připomíná Halo

28. 11. 2012 12:20 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Ke dvěma zahraničním serverům se dostala zpráva, jejímž obsahem byl příběh, který bude mít Destiny, chystaná akce od Bungie, které se po dlouhých letech ukáže jinak, než jako tvůrce Halo. I když, až si přečtete, o čem hra je, přijde vám, že Bungie za sebou pořád táhne zelenou kouli s nápisem SPARTAN. Bungie navíc promptně informaci o příběhu potvrdilo a přihodilo obrázek, který najdete uvnitř článku.


Děj Destiny se bude odehrávat několik set let v budoucnosti. Lidstvo v té době expandovalo do vesmíru, kde narazilo na silnou mimozemskou rasu, která homo sapiens vykopala ze všech planet a nakonec oblehla i samotnou Zemi, jíž zničila až na poslední město. To totiž ochránil jiný mimozemšťan, který nad městem parkuje se svou obrovitou kulovou lodí připomínající druhý Měsíc. Nyní se emzáci chystají na zteč posledního města, ale proti nim už stojí obránci lidstva.


Těm jsou rytíři, kteří cestují vesmírem, hledají nové zdroje a technologie a samozřejmě bojují s nepřátelskými emzáky. A vy se stanete takovým rytířem. Nepřipomíná vám to něco? Vyvolené bojovníky, kteří stojí jako hradba před zničením lidstva, hodní a zlí mimozemšťané... Ano, Halo je v mozkových závitech Bungie asi silně obtisknuto. Na druhou stranu, je to celkem tradiční sci-fi klišé, takže není třeba nějak lomit rukama, za ta léta už jsme si na to mohli zvyknout.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva
Hra bude podle dalších informací nejen o boji na Zemi, ale také a asi hlavně o cestování vesmírem. Podle zmínky o hraní s přáteli zde můžeme čekat multiplayer a to kooperativní i kompetetivní a samozřejmě asi i dostatek světů k objevování. Destiny zní opravdu hodně ambiciozně, je jasné, že Activision chce od Bungie další trvalou značku. Mohlo by se to podařit. Momentálně je v jednom z obrázků zmíněn Xbox 360 a PS3, nicméně na to, jaké platformy budou pro Destiny určeny počkejme na oficiální prohlášení.

Tady najdete ještě pár obrázků s textem. Nepřipomíná vám trochu stylizace vojáků něco mezi Warhammerem 40 000 a Mutant Chronicles?
Zvětšit

Nejnovější články