Zatímco se chystá remake System Shocku, vedou se řeči o vývoji trojky
zdroj: tisková zpráva

Zatímco se chystá remake System Shocku, vedou se řeči o vývoji trojky

13. 11. 2015 19:09 | Téma | autor: Adam Homola |

Legendární System Shock se za nedlouho vrátí v plnohodnotném remaku. Pracují na něm vývojáři z Night Dive Studios a půjde o něco jiného, než o nedávný remaster. Ten pouze upravil původní hru tak, aby běžela na moderních systémech, zvedl rozlišení a lehce upravil i grafiku. Jak moc remake zasáhne do původní hry, je zatím ve hvězdách, ale určitě víc, než ve zmíněném remasteru.

Night Dive získali práva na značku System Shock, tudíž se nemusí domlouvat s jiným studiem nebo se prosit u vydavatele zda mohou to či ono. Proto je součástí plánů na remake i konzolová verze, se kterou se bude počítat pravděpodobně pro všechny budoucí remaky studia. Stejně tak plánují porty her na mobilní telefony, i když v tomto směru jméno System Shock nepadlo.

Dá se očekávat, že po dokončení remaku jedničky se Night Dive vrhnou na dvojku, ale co trojka? I ta může být na pořadu dne, jen to zatím není aktuální. Na vývoj trojky si Night Dive sami netroufnou a potřebují velkého vydavatele. "Udělat další hru v téhle sérii chce zdroje, čas a odhodlání a my nemáme ani jedno, protože se na tyhle věci prostě nezaměřujeme," řekli ND v rozhovoru pro Fast Company.

zdroj: Archiv

Tvůrci z Night Dive se už o trojce baví, ale zatím není jasné jestli jen interně, nebo probíhají nějaká jednání s kýmkoli, kdo by chtěl do projektu investovat. Pokud by se někdo přeci jen našel, mohli bychom se System Shock 3 skutečně dočkat. Zítra to ale rozhodně nebude...

Nejnovější články