Žebříček nejžádanějších titulů na Steamu je plný překvapení
zdroj: FromSoftware

Žebříček nejžádanějších titulů na Steamu je plný překvapení

17. 12. 2018 18:00 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Vyznat se v zastaralém uživatelském prostředí Steamu je leckdy pořádný oříšek. Zjevně tam někde byl před zraky uživatelů ukrytý žebříček nejžádanějších her, které si hráči zaklikli do seznamu přání. Nevíme, jak dlouho tento žebříček existuje, ale až nyní ho internety zpopularizovaly. Jeho obsah odhaluje zajímavé informace.

Předně je potřeba říct, že žebříček „vysněných titulů“ nepokrývá historii Steamu, ale soustředí se na neurčitě dlouhé aktuálno. Nejzajímavější je řazení podle relevance, kde na prvním místě spatříte docela překvapivého vítěze – chystaný titul od From Software Sekiro: Shadows Die Twice. Na bednu se ještě dostal remake Resident Evil 2 a Metro Exodus, které vyjde o týden dřív oproti plánu.

V top desítce dále najdete Devil May Cry 5, Total War: Three Kingdoms, Biomutant, The Outer Worlds, Left Alive, Atlas a The Division 2. The Outer Worlds a Atlas jsou přitom tituly, které dokazují aktuálnost žebříčku. Obě hry byly totiž oznámené před méně než dvěma týdny na The Game Awards a už jsou takto žádané širokým publikem.

Hlouběji v seznamu najdete perly jako Mount & Blade II: Bannerlord, rozšíření pro Civilization VI, Desperados 3 a Imperator: Rome. Nicméně nemalý zájem je i o outsidery jako Yakuza Kiwami, GTFO a Generation Zero. Žebříček končí až osmou stranou a pokrývá tak 195 titulů. Jsem zvědavý, jak bude seznam vypadat v novém roce.

Nejnovější články