Známe hardwarové nároky Battlefield V i význam římské číslice
zdroj: tisková zpráva

Známe hardwarové nároky Battlefield V i význam římské číslice

29. 5. 2018 10:46 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Od oznámení nového Battlefieldu ještě neuběhl ani týden a už se dozvídáme spoustu dalších zajímavých informací. Některé vyplynuly přirozenou cestou, jiné v reakci na horlivé diskuze nespokojených fanoušků. Co znamená „V“ v názvu? Proč jsou všude ženy? Jak je to s platebním modelem a battle royale? A rozjedete to na svém stroji? Dozvíte se v článku.

Pro sérii nezvyklé římské číslování má samozřejmě svůj důvod. Minulý týden se bohužel ukázalo, že nejde o lákaní na válku ve Vietnamu. Stále mohlo jít o „vé“ ve smyslu vendety, která ve druhé světové válce má rozhodně své místo, či dokonce symbol míru, ale nakonec je to prosté a mnohými odhadované označení vítězství.

Dva zdvižené prsty představující písmeno V propagoval za druhé světové války Winston Churchill. Gesto rovněž doplňoval slovní frází: „V for Victory (V jako vítězství),“ což mělo zvedat morálku vojákům spojeneckých vojsk.

Dále jsme se od generálního manažera v DICE Oskara Gabrielsona dočkali vyjádření k znatelnému zastoupení žen. Ty jsou ve druhé světové válce v podání Battlefield V přeci jen vidět víc než ve skutečné historii. Důvod je opět prostý.

„Nejprve mi dovolte vyjasnit jednu věc. Hráčské volby a ženské hratelné postavy tu jsou a budou,“ píše Gabrielson na svém Twitteru. Dle jeho slov má být Battlefield V především zábava a úplně každý by si zde měl najít své, tedy i možnost plně se ztotožnit s hratelnou postavou. Pokud se vidíte jako pomalovaná vikinská válečnice, nikdo vám nebude bránit.

zdroj: Archiv

S tím přímo souvisí další novinka týkající se platebního modelu. Oficiální twitterový účet Battlefield V ještě jednou zdůraznil, že opravdu nebudou loot boxy ani premium pass. Ale už konečně také víme, kam budete moci sypat reálné peníze.

Hra nabídne dvě měny. Jednu vyděláváte prostým hraním, druhou přeměnou reálných peněz. Prémiová měna poslouží k nákupu kosmetických věcí, zatímco účel herní měny zůstává zahalen tajemstvím. Bylo by zvláštní, kdyby i herní měna sloužila k nákupu téhož, protože pak by si tvůrci vystačili jen s jednou měnou, kterou by šlo boostovat z peněženky. Uvidíme.

Než se vrhneme na hardwarové nároky, už nám zbývá pouze mód battle royale. O tom se spekulovalo ještě před oficiálním oznámením hry a teď se opět tahá na světlo. V DICE se o této možnosti živě hovoří a možná se dokonce i testuje, ale na představení a začlenění je ještě brzy. Možná jako update někdy v budoucnu? Zde jsou nadějná slova Andrease Morrela (seniorního producenta z DICE) pro GameSpot:

„V DICE jsme v podstatě všichni fandové tohoto módu a jsme opravdu zvědaví, jakým způsobem může Battlefield využít žánr battle royale. Máme sandbox, máme vozidla, máme epické měřítko – padne nám to jako ulité.“

A konečně se dostáváme k požadavkům na váš počítač. Dá se to shrnout opravdu jednoduše. Pokud vám jede Battlefield 1, pojede vám i Battlefield V. Minimální požadavky pro obě hry jsou totiž naprosto totožné a naleznete je přímo na Originu. Battlefield V vychází 19. října a více o samotné hře se dozvíte v našem minulém článku.

Nejnovější články